Tenis

Ante Pavić nastavlja s dobrim igrama, u Newportu izborio drugo kolo

Branimir Korać • utorak, 08.07.2014.
Ante Pavić nastavlja s dobrim igrama, u Newportu izborio drugo kolo
Foto: EPA

Nakon odličnih nastupa u Wimbledonu, Ante Pavić potvrđuje i u Newportu dobru formu i izborio je plasman u drugo kolo. Posao u kvalifikacijama odradio je uspješno kao i prvi meč u glavnom ždrijebu...

Nakon što je pobijedio Jamesa McGeeja u kvalifikacijama u meču u kojem je propustio previše prilika i morao brže završiti posao, Ante Pavić imao je želju samo izbjeći Johna Isnera. Svi ostali protivnici bili su itekako pobjedivi i to je potvrdio slavljem protiv Mariusa Copila.

Rumunj neugodnog servisa nije bio nimalo jednostavan protivnik, Pavić je imao dosta problema u prvom setu, ali se uspio izvući i otići do pobjede.

Copil je u prvom setu imao čak sedam break lopti, a dosta mu je pomogao i hrvatski igrač koji je dosta žurio i imao čak šest dvostrukih servis pogrešaka u tom setu.

Ipak, set je završio u tie-breaku gdje je Pavić potpuno dominirao i s maksimalnih 7:0 stigao do prednosti.

Drugi set bio je već lakši, naš tenisač imao je jednu manju krizu na servisu sredinom seta, spasio je break loptu i onda u pravom trenutku drugi put u meču oduzeo servis Rumunju. Kod 5:4 Copil je servirao za ostanak u meču, međutim Pavić je stigao do 15:40, prvu meč loptu nije iskoristio, ali zato je drugu i prošao je u drugo kolo.

Meč je završio sa osam aseva, ali i devet dvostrukih servis pogrešaka što je svakako segment u kojem ima prostora za popravak.

U drugom kolu igrat će ili protiv trećeg nositelja Lleytona Hewitta ili protiv mladog Amerikanca Ryana Harrisona što će definitivno biti teži posao, ali ne i nemoguća misija.

ATP Newport, prvo kolo:
Ante Pavić (Hrvatska, Q) - Marius Copil (Rumunjska) 7:6(0), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac08.07.2014. u 21:19
    ide ga,treba ga ubaciti u davis cup ekipu..
    teniosac
  • Obrisan korisnik08.07.2014. u 21:18
    Danasnjom pobjedom skace na 138 mjesto i nadam se da do US Opena ce imat ranking dovoljan da ne mora igrati kvalifikacije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2014. u 21:06
    Ante je u životnoj formi zadnja 2-3 mjeseca i nadam se da i izbornik Krajan to zna jer nam je nasušno potrebno da pored dva glavna igrača imamo i jednog solidnog igrača u top 100 ili blizu tog mjesta koji bi mogao uskočiti kad zatreba, a Ante krupnim koracima grabi u to društvo. Vidimo da Dodiga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2014. u 21:01
    To majstore,idemo dalje
    Obrisan korisnik