Tenis

Sergij Stahovski upisao novi poraz od Ive Karlovića, Pavić nemoćan protiv Hewitta

Branimir Korać • srijeda, 09.07.2014.
Sergij Stahovski upisao novi poraz od Ive Karlovića, Pavić nemoćan protiv Hewitta
Foto: EPA

Trojica hrvatskih tenisača bila su u akciji u utorak, Ivo Karlović bio je uspješan i prošao u četvrtfinale u Newportu, no Ante Pavić i Mate Delić nisu krenuli njegovim stopama...

Iako je za protivnika imao neugodnog Ukrajinca Sergija Stahovskog, Ivo Karlović upisao je pobjedu i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Newportu. Nakon dva uzastopna poraza na PBZ Indoorsu, Karlović je upisao dvije uzastopne pobjede protiv Stahovskog, a sada je stigla i treća.

Ukrajinac je prošle godine na travi iznenadio Rogera Federera i to na Federerovom tlu u Wimbledonu, a ove godine nadigrao je i Ernestsa Gulbisa stoga je Karlović prišao susretu s dosta opreza.

Meč je bio potpuno izjednačen i neizvjestan, no u završnici oba seta Karlović je imao više mirnoće i na kraju je odnio pobjedu za sat i 21 minutu sa 7:5, 7:6.

U prvom setu obojica su lakoćom držala svoje početne udarce sve do same završnice kada Karlović dolazi do 0:40, radi break i uzima set sa 7:5.

Drugi set Stahovski je imao u rukama, u neugodnom trenutku je napravio break i poveo s 5:3, no Karlović je uspio odmah uzvratiti, steći psihološku prednost u završnici seta te u tie-breaku doći do pobjede.

Ukupno 18 aseva i čak 92 posto osvojenih poena nakon prvog servisa bilo je dovoljno Karloviću za pobjedu i prolazak u četvrtfinale.

U četvrtfinalu očekuje ga susret protiv Izraelca Dudija Sele. Bit će to njihov već šesti dvoboj, a Karlović je slavio u svih pet prethodnih i to uz samo jedan izgubljeni set.

Za razliku od Karlovića, Ante Pavić nije uspio doći do pobjede. Nizak postotak ubačaja prvog servisa (46 posto) pomogao je Lleytonu Hewittu koji je koristio dobar retern i stvarao Paviću probleme.

U prvom setu Pavić je još imao prilika vratiti se iz ranog minusa, propustio je čak sedam break lopti i na kraju izgubio set sa 6:2. S istim rezultatom izgubio je i drugi set, ali u njemu niti nije imao pravu šansu.

Težak posao imao je i Mate Delić koji je dva dana čekao na dvoboj protiv Santiaga Giralda. Kiša je u Stuttgartu i većim dijelom srijede kvarila planove organizatorima, no na kraju se vrijeme smilovalo i program je dovršen.

Delić se solidno držao protiv favoriziranog Giralda u prvom setu koji je izgubio sa 6:4, no onda je Kolumbijac odjurio na 4:0 i riješio pitanje pobjednika.

ATP Newport, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 2) - Sergij Stahovski (Ukrajina) 7:5, 7:6(3)
Lleyton Hewitt (Australija, 3) - Ante Pavić (Hrvatska, Q) 6:2, 6:2

ATP Stuttgart, prvo kolo:
Santiago Giraldo (Kolumbija, 7) - Mate Delić (Hrvatska, Q) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.07.2014. u 22:18
    plus da je tako nabrijan još igrao u parovima s Androićem i isto pobjedio!
    narada108
  • teniosac10.07.2014. u 21:48
    a Ivo je u polufinalu i ima jako prolaznog protivnika Grotha..
    teniosac
  • teniosac10.07.2014. u 21:29
    a Bornu Ćorića novinari ovog portala ne prate..u četvrtfinalu je challengera u Italiji nakon tri i pol satne borbe..
    teniosac
  • teniosac10.07.2014. u 08:09
    Ivo bi to mogo i osvojiti..
    teniosac
  • sportoz10.07.2014. u 01:16
    Karlo Veliki...
    sportoz