Nogomet

Hummels na terapijama zbog koljena, ali bi trebao zaigrati u finalu

Ante Zovko • četvrtak, 10.07.2014.
Hummels na terapijama zbog koljena, ali bi trebao zaigrati u finalu
Foto: EPA

Njemački reprezentativci spremaju se za finale Svjetskog prvenstva protiv Argentine gotovo bez ikakvih fizičkih poteškoća. Mats Hummels jedini je upitan zbog obnove ozljede koljena, ali prema riječima direktora reprezentacije trebao bi biti spreman.

Hummels je ozlijedio koljeno u pobjedi 4:0 protiv Portugala na početku Svjetskog prvenstva. Na poluvremenu velike polufinalne pobjede protiv Brazila (7:1), igrač Borussije Dortmund iz predostrožnosti je tražio zamjenu i sada vodi utrku s vremenom kako bi zauzeo svoje mjesto u sastavu u finalu na Maracani u nedjelju.

"Svi su dobro osim Matsa Hummelsa koji je na terapijama. To je mjera predostrožnosti. Vjerujemo da će moći igrati u finalu", izjavio je za njemačku televiziju Oliver Bierhoff, direktor reprezentacije.

Glasnogovornik njemačke reprezentacije pojasnio je da Hummels ima upalu tetive koljena i da će se situacija s njim razvijati iz dana u dan.

Hummels je bio ponajbolji obrambeni igrač Njemačke na natjecanju, a u četvrtfinalu protiv Francuske postigao je jedini pogodak poslije kornera. Zabio je i Portugalu.

Poslije dvoboja s Brazilom, Hummels je pojasnio zašto je tražio zamjenu: "Donio sam odluku da je možda najbolje da izađem kako ne bih ništa slomio. Morat ćemo vidjeti o čemu se točno radi. Nije baš sitnica, ali ne vjerujem da je nešto što bi me spriječilo na nastupim u nedjelju. Nadam se da ćemo do tada to riješiti. Bilo bi glupo propustiti finale."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!