Nogomet

Sneijder: "Mrzim jedanaesterce, samo ih je Argentina htjela"

Ante Zovko • četvrtak, 10.07.2014.
Sneijder: "Mrzim jedanaesterce, samo ih je Argentina htjela"
Foto: EPA

Iskusni nizozemski reprezentativci Wesley Sneijder i Arjen Robben nisu se mogli pomiriti s porazom od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u srijedu. Smatraju da je njihova momčad zaslužila više i da je to mogla ostvariti prije nego što se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Argentina je poslije dva sata igre bez pogodaka slavila s 4:2 u izvođenju udaraca s bijele točke. Sergio Romero obranio je pokušaje Rona Vlaara i Wesleyja Sneijdera i spriječio Nizozemsku na putu do njezinog drugog finala u nizu. Argentinci su pogodili sve svoje udarce i odlaze na megdan Njemačkoj.

"Teško nam je ovo podnijeti. Zaslužili smo više. Možda smo morali prelomiti susret ranije. Mislim da je samo Argentina željela jedanaesterce", izjavio je razočarani Sneijder za nizozemski NOS. "Ovo boli, ali to je nogomet. Moram preuzeti dio odgovornosti. Ponekad ne ide kako ste zamislili. Mrzim jedanaesterce."

Nizozemska je prošla četvrtfinalni ogled protiv Kostarike zahvaljujući boljem izvođenju penala. Sreća im je ovaj put okrenula leđa. Arjen Robben žali zbog prilike koju je propustila ova generacija:

"Moramo se vrlo brzo pribrati jer možemo biti izuzetno ponosni na ovu momčad. Dali smo sve od sebe. Ispali smo i osjećaj je grozan. Ali sam jako ponosan na momčad. Ozbiljno. To su jedanaesterci. Bili smo tako blizu finalu. Ali oni su ih izvodili bolje. Nažalost, to je bilo to."

Nizozemska će u subotu igrati protiv Brazila za treće mjesto.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2014. u 20:48
    Nemam osobno ništa protiv golmana Nizozeske. Moj komentar je isključivo vezan na prikazanu igru u toj utakmiciAko netko to gleda iz perspektive cijelog prvenstva ili subjektivno- to je več druga priča.Romero je najzaslužniji za prolaz Argentine -to je činjenica.Isto tako je činjenica (kako je i sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2014. u 20:20
    nemam ja ništa protiv momka- Moj kometar je isključivo vezan uz tu utakmicu. A sada mi reci tko je najzaslužniji za prolaz Argentine ako nije Romero?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2014. u 09:36
    eh , da je ova usla mozda bi ih volio: vlaar pen.video , druga kamera
    Obrisan korisnik
  • The Phantom10.07.2014. u 23:14
    Kaže igrač momčadi koja je uputila 1(jedan!!!) udarac u okvir u 90 minuta.
    The Phantom
  • cameosis10.07.2014. u 21:00
    nizozemska nije izgubila protiv argentine, nego je ispala na penale. utakmica se broji kao nerijesena.
    cameosis