Nogomet

Nicola Rizzoli dobio povjerenje Fife, Talijan sudi finale Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • subota, 12.07.2014.
Nicola Rizzoli dobio povjerenje Fife, Talijan sudi finale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Jedan od favorita za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva, Nicola Rizzoli, na kraju je dobio povjerenje krovne svjetske nogometne organizacije. Rizzoli će suditi finale sa svojim talijanskim pomoćnicima dok će četvrti sudac biti Ekvadorac Carlos Vera...

Nagađanjima tko će suditi finalni dvoboj Svjetskog nogometnog prvenstva stigao je kraj. Nicola Rizzoli iz Italije izbor je Fife i drugi Talijan na posljednja četiri SP-a koji sudi finale. 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji Pierluigi Collina nije bio sretan Njemačkoj koja je izgubila od Brazila 2:0.

Rizzoli je jako europsko sudačko ime, sudio je prošle godine finale Lige prvaka između Bayerna i dortmundske Borussije, a na SP-u odradio je tri utakmice.

Vodio je veliki dvoboj između Španjolske i Nizozemske u kojem su Španjolci do nogu potučeni s 5:1, a zatim je dvaput sudio Argentincima. Prvo protiv Nigerije, a zatim protiv Belgije u četvrtfinalu.

Njegovi pomoćnici bit će Renato Faverani i Andrea Stefani dok je četvrti sudac Carlos Vera iz Ekvadora.

Susret za treće mjesto povjeren je Alžircu Djamelu Haimoudiju, a četvrti sudac je Yuichi Nishimura.

Nakon što je odveo Hrvatsku u poraz na otvaranju protiv Brazila, Nishimuri su uzeli zviždaljku i uručili mu semafor. Bio je četvrti sudac u dvoboju Hondurasa i Ekvadora i očito je tako dobro obavio posao da je dobio povjerenje u susretu za broncu. Jasno je da čovjek bolje tipka nego fućka.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • redscro12.07.2014. u 02:48
    Simpatično je da sudac od tolikog povjerenja kao što je Nishimura, kojemu je povjereno otvaranje prvenstva i koji je, prema riječima ljudi iz FIFAe, odlično odradio posao, ostane jedan od samo tri suca s ovog SPa koji su sudili jednu jedinu utakmicu. Osim njega, onog Gambijca i BiH krvnika... [više na forumu]
    redscro