Nogomet

Dva pogotka Mire Kovačića, strijelac i Slišković

Branimir Korać • subota, 12.07.2014.
Dva pogotka Mire Kovačića, strijelac i Slišković
Foto: Bruno Karadža

U nizu prijateljskih utakmica odigranih ove subote nastupali su i Hrvati. Od reprezentativaca u akciji je bio Danijel Subašić koji je branio za Monaco protiv niželigaša...

Nogometaši Znojma odrađuju pripreme za novu sezonu, a u susretu protiv Fyrdek-Misteka slavili su s 4:2. Za nas je susret zanimljiv zbog kvalitetnog nastupa bivšeg juniora Hajduka Mire Kovačića koji je prema izvješćima bio prvo ime susreta.

Kovačić je bio dvostruki strijelac za Znojmo, pogađao je u 24. i 59. minuti, prvi je zabio iskosa iz 16 metara, a drugi glavom nakon ubačaja Jonova.

Upravo Jonov također se upisao među strijelce iz kaznenog udarca, a točku na i stavio je Žondra. Pogotke za protivnika postigli su Kovarik i Vlkanova. Kovačić je igru napustio u 70. minuti kada ga je zamijenio Buchta.


U akciji su bili i Tin Jedvaj i Dario Krešić u dresu Bayera iz Leverkusena koji je zaigrao protiv Liersea. Bundesligaš je visoko slavio sa 6:0 uz doprinos hrvatskih internacionalaca.

Obojica su krenuli u prvoj postavi, Krešić je zamijenjen na poluvremenu Yelldellom, a Jedvaj je iz igre izašao u 81. minuti kada ga je zamijenio Becker. Inače, mladi hrvatski stoper skrivio je kazneni udarac u 74. minuti, no on nije realiziran.

Pogotke za Bayer postigli su Wollscheid dva te po jedan Calhanoglu na debiju i Rolfes, Jurčenko i Ryu.

Bayer: Krešić (Yelldell 46’) – Donati (Hilbert 46’), Wollscheid (Boeder 81’), Jedvaj (Becker 81’), Boenisch (Wendell 46’) – Castro (Wagener 70’), Rolfes (Reinartz 46’) – Calhanoglu (Öztunali 46’), Brandt (Ryu 46’) – Kießling (Jurčenko 46’), Bellarabi (Henrichs 65’)


Pobjedu je upisao i Mainz u čijem je sastavu od prve minute bio i bivši mladi hrvatski reprezentativac Petar Slišković. Mainz je svladao Zürich s visokih 4:1, a Slišković je načeo mrežu Švicaraca.

U 44. minuti hrvatski internacionalac pogodio je mrežu Da Coste, a u drugom poluvremenu Zürich je primio još tri pogotka.

Strijelci su bili Devante Parker dvaput i Todor Nedelev, a Francisco Rodriguez bio je jedini strijelac za Zürich.

Mainz: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Rossbach – Geis, Baumgartlinger – Moritz, Malli, N. Müller – Slišković. (Drugo poluvrijeme: Zentner – Saller, Bell, Noveski, Ede – Moritz (66. Nedelev), Geis (66. Koch), Soto – Pflücke, Schahin, D. Parker.)

Zürich: Da Costa – Koch (64. Elvedi), Kecojević (46. Nef), Djimsiti – M. Brunner (64. C. Brunner), Yapi (64. Kleiber), Chiumiento (46. Buff), Kukeli, Schönbächler (64. F. Rodriguez) – Chikhaoui (46. Rikan), Chermiti (46. Rossini).


Monaco je postigao čak 12 pogodaka u pripremnom dvoboju protiv austrijskog niželigaša St. Veita. Drugo poluvrijeme na vratima momčadi iz Monte Carla odradio je Danijel Subašić.

Gosti su u svakom poluvremenu postigli po šest pogodaka, a strijelci su bili tri puta Dimitar Berbatov, po dva puta Yannick Ferreira Carrasco, Lucas Ocampos i Emmanuel Riviere te po jednom Valere Germain, Fabio Tavares i Dylan Bahamboula.

Monaco: Caillard, Abdennour, Raggi, Diallo, Kurzawa, Dirar, Ferreira Carrasco, Toulalan, Germain, Berbatov. (Još su igrali: Subašić, Sy, Isimat-Mirin, Toure, Tavares, Thiam, Bahamboula, Ocampos, Traore, Riviere.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tifos1113.07.2014. u 09:07
    Nije mire nego mira kovacica
    tifos11