Tenis

Bautista Agut u sjajnom dvoboju svladao Fogninija, Rosol eliminirao drugog nositelja

Branimir Korać • nedjelja, 13.07.2014.
Bautista Agut u sjajnom dvoboju svladao Fogninija, Rosol eliminirao drugog nositelja
Foto: EPA

ATP turniri u Bastadu i Stuttgartu saznat će u nedjelju pobjednike, a Portugalac, Urugvajac, Španjolac i Čeh našli su se u završnoj borbi za trofej. Prvi nositelj Stuttgarta Fabio Fognini nije uspio doći do finala...

Portugalac Joao Sousa prošao je u finale ATP turnira u Bastadu pobjedom protiv Carlosa Berlocqa. U zanimljivom dvoboju Berlocq je vodio sa 6:3, 4:3 i imao servis, međutim tu je Sousa započeo preokret i prošao u finale. Ovo će mu biti drugo finale ove godine nakon što je uspio osvojiti Kuala Lumpur ranije.

Protivnik u finalu bit će mu Urugvajac Pablo Cuevas koji još uvijek ima pravo na zaštićeni ranking. Cuevasu je to prvo ATP finale, a do njega je došao polufinalnom pobjedom protiv Fernanda Verdasca u dva seta. Inače Cuevas je tek treći Urugvajac koji je došao do finala nakon što se se tamo našli ranije Diego Perez i Marcelo Filippini.

Prošle godine u Stuttgartu u polufinalu su se susreli Roberto Bautista Agut i Fabio Fognini, a u finale je otišao Talijan. Osveta je uslijedila ove godine kada je Bautista Agut odigrao dobar meč i zasluženo prošao u finale.

"Morao sam odigrati jedan od svojih najboljih mečeva da dođem ovdje do pobjede. U drugom setu obojica smo igrali jako dobro, bilo je teško dovršiti meč, ali sam bio koncentriran i uspio sam uzeti pobjedu", komentirao je Bautista Agut.

U finalu je i Čeh Lukaš Rosol koji je eliminirao Mihaila Južnjog. Iako je Rus bio postavljen za drugog nositelja, Rosol je odigrao bolje, posebno u drugom setu kada je potpuno slomio otpor protivnika.

ATP Bastad, polufinale:
Joao Sousa (Portugal, 5) - Carlos Berlocq (Argentina, 7) 3:6, 6:4, 6:4
Pablo Cuevas (Urugvaj) - Fernando Verdasco (Španjolska, 3) 7:6(6), 6:3

ATP Stuttgart, polufinale:
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 3) - Fabio Fognini (Italija, 1) 6:3, 6:4
Lukaš Rosol (Češka) - Mihail Južnji (Rusija, 2) 7:6(3), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!