Nogomet

Van Gaal: "Ponosan sam na ovu momčad, nadam se da će i United biti ovakav"

Branimir Korać • nedjelja, 13.07.2014.
Van Gaal: "Ponosan sam na ovu momčad, nadam se da će i United biti ovakav"
Foto: EPA

Nizozemci su bili puno bolje raspoloženi nego nakon poraza od Argentine u polufinalu. Tada ih uopće nije zanimala utakmica, međutim u međuvremenu su ipak shvatili koliki je uspjeh završiti treći na svijetu...

Louis van Gaal ovaj put nije bio toliko razočaran kao nakon polufinala. Tada je pred sobom imao težak zadatak, morao je probuditi i motivirati momčad nakon razočaranja i u tome je uspio.

"Ova utakmica došla je vrlo brzo za nas, imali smo samo tri dana za oporavak nakon velikog razočaranja i ispadanja u polufinalu. Morali smo probati i potražiti svjetlo na kraju tunela pobjedom u ovoj utakmici. Bez obzira na svu borbenost Brazila, uspjeli smo slaviti i to je sjajno"

Još uvijek smatra kako je njegova reprezentacija imala mjesta u finalu.

"Tijekom ovog SP-a zabili smo 15 golova i mislim da nije u u redu što nismo u finalu, ali bez obzira na sve imali smo sjajan turnir. Ponosan sam na moju momčad i ljude iz stručnog stožera. Moj san bio je postati prvak svijeta i mogli smo to ostvariti. Moram zahvaliti i Brazilcima i ljudima iz Fife na jako dobroj organizaciji, imali smo sve što smo poželjeli."

Nakon Nizozemske posvećuje se Manchester Unitedu za koji se nada da će biti složan poput reprezentacije.

"Ova 23 igrača uvijek će imati posebno mjesto u srcu, bili su fantastični. Nadam se da će i oni iz Manchester Uniteda biti na tom tragu i nadam se da ću postići tu slogu."

Arjen Robben proglašen je igračem utakmice iako se ovaj put nije našao među strijelcima.

"Pobjeda u ovom susretu bila je najbolji način da zaključimo ovu priču. Nema dvojbe da smo zaslužili ovu pobjedu i da smo zasluženo na kraju treći, malo je tko to očekivao prije početka turnira, ovo je veliki uspjeh. Do SP-a u Rusiji su četiri godine, puno je to vremena, ali uživam u nogometu i u nastupu za reprezentaciju. Ako još budem bio u ovakvoj formi, rado ću nastupiti i tamo."

SP 2014, završnica

za 3. mjesto

Brazil0:3Nizozemska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2014. u 17:10
    Sad ti je tekma za treće mjesto dobra, ha?
    Obrisan korisnik
  • ronny198713.07.2014. u 12:02
    šta si ti lupio i osto živ... pročitaj prvo tekst, nije uopće pričao o rezultatu, nego o atmosferi u momčadi... "Nadam se da će i oni iz Manchester Uniteda biti na tom tragu i da ću postići tu slogu."
    ronny1987
  • Mithrandir13.07.2014. u 11:34
    Stvarno sve čestitke Nizozemskoj na bronci. Sa pomlađenom momčadi, predvođenoj sa par starih iskusnjara-majstora i naravno Van Gaalom, zasluženo osvajaju broncu. Prikazali su jako dobar nogomet i par novih varijanti i ideja na terenu. Robben, što stariji, to bolji. Među 3 najbolja igrača na SP-u... [više na forumu]
    Mithrandir
  • narada10813.07.2014. u 11:06
    „Šta lupa i ostane živ!" Navijači ManU-a će htjeti da njihova momčad bude na prvom mjestu, bilo kojeg natjecanja, a ne na drugom ili trećem ....
    narada108