Nogomet

Julio Cesar: "Došlo je vrijeme za druge, ovo je bila moja posljednja utakmica za reprezentaciju"

Branimir Korać • nedjelja, 13.07.2014.
Julio Cesar: "Došlo je vrijeme za druge, ovo je bila moja posljednja utakmica za reprezentaciju"
Foto: EPA

Brazil se nije mogao na lošiji način oprostiti od Svjetskog prvenstva. Uz ogromno razočaranje izgubio je posljednja dva susreta i to s ukupnom gol razlikom čak 1-10. Julio Cesar potvrdio je kako su mu to bili zadnji nastupi za Brazil, a o Scolarijevoj sudbini odlučit će Savez...

Svjetsko prvenstvo kojem je bio domaćin i na kojem ga je zanimao samo naslov prvaka, Brazil je završio bez mjesta na postolju. Na kraju je osvojio četvrto mjesto, a Luiz Felipe Scolari zahvalio je igračima na borbenosti i želji u susretu za broncu.

"Nismo dobro završili natjecanje, imali smo osjećaj da će ovo biti vrlo izjednačena utakmica, ali smo rano primili pogodak i nakon toga sve je bilo na njihovoj strani. Mislim da nismo igrali loše i igrači zaslužuju priznanje za nastup. Stvarali smo prilike i borili se, ali nije išlo."

Neizbježno pitanje - ostaje li Scolari na klupi Brazila?

"O mojoj budućnosti odlučit će predsjednik Saveza. Još ranije smo se dogovorili da ćemo kada natjecanje završi, bez obzira na ishod, porazgovarati i odlučiti o nastavku suradnje. Napravit ćemo izvješće, predat ćemo ga predsjedniku i on najbolje zna što će nakon toga napraviti."

I dok Scolari ne zna hoće li ostati, Julio Cesar napušta reprezentaciju.

"Ovo je moje posljednje SP. Čak i nastup na Copa Americi u 35. godini bio bi vrlo kompliciran jer bi bilo sebično otići tamo, a ne razmišljati o nastupu na SP-u 2018. godine. Ovo su tužni dani za brazilski nogomet, sada se moram dobro odmoriti i zaboraviti ovo SP. Došlo je vrijeme za druge vratare i mislim da Brazil ima sedam ili osam golmana koji mogu preuzeti jedinicu."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!