Nogomet

Sabella: "Ako želimo pobijediti Njemačku, moramo odigrati savršenu utakmicu"

Branimir Korać • nedjelja, 13.07.2014.
Sabella: "Ako želimo pobijediti Njemačku, moramo odigrati savršenu utakmicu"
Foto: EPA

Argentina i Njemačka odlučuju o prvaku svijeta, a argentinski izbornik Alejandro Sabella svjestan je težine posla koji ga očekuje. Snažna i impresivna Njemačka ulazi u susret kao blagi favorit, a Sabella se nada da će Argentina pružiti dovoljno da dođe do pobjede...

Impresivan nastup Njemačke protiv Brazila i pobjeda 7:1 pogurala ju je u status favorita i u finalu. Alejandro Sabella itekako zna koliko težak posao je pred njegovom reprezentacijom.

"Ako želimo svladati Njemačku, morat ćemo odigrati savršenu utakmicu. Dat ćemo sve od sebe i nadati se da će to biti dovoljno za pobjedu protiv ovakvog protivnika."

Njemačka je protivnik sa samog svjetskog vrha, posjeduje brojne kvalitete i Sabella ju smatra zastrašujućim protivnikom.

"Njemačka je sjajna momčad. Uz svu disciplinu i kvalitetu koja je karakterizirala Njemačku oduvijek, danas ima i sjajne tehničare. Ima svoj stil igre koji iz godine u godinu sve više usavršava i može se reći da je zastrašujuć protivnik. Pobjeda protiv Brazila 7:1 je nešto što se doživi jednom u životu. Nije tolika razlika između te dvije reprezentacije. Brazil je već bio psihološki pogođen ozljedom Neymara, a rani gol ga je potpuno dotukao i Njemačka je to iskoristila."

Kao mnogi stručnjaci, Sabella smatra da je Lionel Messi već danas igrač koji će ostati upisan u povijest, bez obzira osvojio li naslov svjetskog prvaka ili ne.

"On već je upisan u povijest i sve što napravi je samo dodatak njegovim postignućima. Već sada je uz bok najvećima u povijesti. On je najbolji igrač svijeta u ovom trenutku i naravno da ćemo dosta ovisiti o njegovom raspoloženju."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!