Tenis

Donna Vekić ispala nakon tri seta u prvom kolu Istanbula od treće nositeljice

Niko Rukavina • ponedjeljak, 14.07.2014.
Donna Vekić ispala nakon tri seta u prvom kolu Istanbula od treće nositeljice
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izgubila je u prvom kolu WTA turnira u Istanbulu od treće nositeljice turnira, Klare Koukalove. Iako je odlično ušla u meč, osvojivši prvi set, hrvatska tenisačica je sljedeća dva seta izgubila 6:0, 6:4 te se već nakon prvog kola oprostila od turnira.

Donna Vekić dobro je ušla u meč protiv Čehinje Koukalove. Prvi set je dobila 6:4, oduzevši prva tri servisa iskusnoj Čehinji. Međutim, nakon osvojenog prvog seta, 18-godišnja Hrvatica neobjašnjivo se „raspala“.

U drugom setu protivnica nije dozvolila Donni niti jedan gem. „Pomela“ ju je 6:0. Niti treći, odlučujući set nije krenuo bolje za hrvatsku tenisačicu. Izgubila je dva servisa i Koukalova je ekspresno došla do 4:0. Čehinja je potom kod svojeg servisa propustila tri lopte da povisi na 5:0, međutim, Vekić se odjednom vratila u meč.

Hrvatska tenisačica je napravila dva breaka te je obranila oba svoja servisa čime je došla do 4:4 i prilike za veliki preokret. No, u sljedeća dva gema osvojila je samo jedan poen čime je prepustila pobjedu Klari Koukalovoj.

Koukalova će u drugom kolu istanbulskog turnira na tvrdoj površini igrati protiv pobjednice dvoboja MladenovićMayr-Achleitner.

WTA Istanbul, 1. kolo

Klara Koukalova (Češka, 3) – Donna Vekić (Hrvatska) 4:6, 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg16.07.2014. u 10:55
    Nazalost, i muski i zenski tenis je postao sport snagatora i atleticara. Tehnika sve manje igra ulogu. Igra se po principu napucaj loptu sto jace i trci za svakom loptom ko manijak pa sto bude. Zato i ima tako velikih iznenadjenja. Jedan od dokaza da se moze i drugacije je upravo Halep ali ona je... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik16.07.2014. u 06:14
    Opcenito je zenski tenis postao uzasan... Jedino mozes uzivat u igri Serene, Sharapove, Halep je zasad odlicna i buduca nada Bouchard, ostalo uzas! S tim da se Serena lagano blizi kraju... A Donna ima talent, al psiha banana...Strasno kakve uspone i padove ima i morat ce poradit na tome...
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik15.07.2014. u 11:06
    Preko bouchard je dobila par tisuća novih FB lajkova i to je najvažnije. Sljedeća stanica Baku je srednja azija, tu donna uvijek igra najbolje, iz razumljivih razloga.
    raz_bojnik
  • Josippo15.07.2014. u 08:53
    najgori mec Donne kojeg sam ikada gledao! Koukalova je u prvom i trecem setu isto bila strasno losa, tako losa da je jednom na klupi PLAKALA! Ne znam koji je mec bio gori, onaj Konjuh i Pliskove gdje su igrale kao dvi sakate, ili ove dvi kao da su iz ludnice utekle. UZASAN TENIS!
    Josippo
  • damac15.07.2014. u 00:55
    Donna mjenjaj trenera pod hitno. Stagniraš godinu dana
    damac