Tenis

Ana Konjuh u glavnom ždrijebu turnira u Istanbulu nakon pobjede protiv Pliškove

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.07.2014.
Ana Konjuh u glavnom ždrijebu turnira u Istanbulu nakon pobjede protiv Pliškove
Foto: EPA

S dvije pobjede u kvalifikacijama Ana Konjuh izborila je mjesto među šest kvalifikantica koje će zaigrati u glavnom ždrijebu turnira u Istanbulu. U drugom kolu kvalifikacija svladala je Krystinu Pliškovu...

22-godišnja Čehinja u nedjelju je sa sestrom Karolinom igrala finale parova na WTA turniru u Bad Gasteinu stoga je u ponedjeljak na rasporedu imala dvostruki program. Prvo je svladala Turkinju Ozgen u dva seta, no nije ostalo dovoljno snage i za Anu Konjuh.

Konjuh je odnijela pobjedu u tri seta u meču u kojem se dosta mučila s prvim servisom, ubacila je tek 44 posto i tome dodala i deset dvostrukih servis pogrešaka.

Počela je odlično, Pliškova se nije niti snašla, a već je bila u zaostatku 4:0. Međutim umjesto da rutinski dovrši set, Konjuh je dopustila Čehinji četiri uzastopna gema i povratak na 4:4, ali je ipak uspjela s novim breakom završiti posao.

Odmah na početku drugog seta Konjuh ne koristi 0:40, već u sljedećem gemu slijedi kazna i Pliškova vrlo brzo bježi na 3:0 te uz manje probleme dolazi do trećeg seta.

Tamo je Konjuh bila ponovno bolja, iskoristila je priliku koja se ukazala kod 2:1 i nakon toga uspješno privela meč kraju.

U glavnom ždrijebu dobila je najtežu protivnicu koju je mogla izvući i igrat će protiv pete nositeljice Magdalene Rybarikove, inače 37. igračice svijeta.

WTA Istanbul, kvalifikacije, drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Krystina Pliškova (Češka) 6:4, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter15.07.2014. u 13:06
    Ana prošla u drugo kolo!!!
    w.potter
  • Josippo15.07.2014. u 10:10
    sa druge strane, Veseli da igrajuci LOSE moze pobjediti top100 igracicu! To je sa 16 godina u biti STRAVA!!!!
    Josippo
  • Josippo15.07.2014. u 08:55
    Igrala je tako lose da se nije moglo ni gledati, a Pliskova je bila OCAJNA! Sto je doneklen bilo logicno, dan prije je igrala finale u austriji pa letila u Istanbul da bi igrala 2 meca u jednom danu. A Ana vec pet dana trenira u istanbulu i nema ispriku za tako los mec, ako bude danas igrati tako... [više na forumu]
    Josippo
  • Obrisan korisnik14.07.2014. u 20:56
    Bravo,svaka cast
    Obrisan korisnik