Nogomet

Video: Srna strijelac u preokretu Šahtara, Chelsea glatko svladao Wycombe

Branimir Korać • srijeda, 16.07.2014.
Video: Srna strijelac u preokretu Šahtara, Chelsea glatko svladao Wycombe
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Šahtar i Chelsea upisali su pripremne pobjede u susretima koji su bili na rasporedu ovu srijedu. Darijo Srna bio je strijelac za momčad iz Donecka dok u dresu Chelseaja ipak nije bilo hrvatskih igrača...

Nogometaši Šahtara odigrali su pripremnu utakmicu protiv Eviana i upisali pobjedu 3:2 i to nakon što su još u 79. minuti zaostajali 2:0. U posljednjih 15-ak minuta računajući sudačku nadoknadu Ukrajinci su ipak došli do velikog preokreta.

Evian je brzinski stigao do visoke prednosti i to s dva gola u razmaku od tri minute. Prvo je u 58. minuti Beneze iskoristio pogrešku Butka, a zatim je Vass iz slobodnog udarca povisio na 2:0.

Ipak, u završnici susreta dolazi do preokreta. U 78. minuti u 16 metara Francuza srušen je Stepanenko i dosuđen je kazneni udarac. Izvođač penala u Šahtaru je Darijo Srna koji je bio precizan za smanjenje zaostatka.

Pokušavao je Šahtar doći do poravnanja i uspio je u tome u 88. minuti. Rakitskiy je odlično poslužio Adriana koji zabija za 2:2, a dvije minute kasnije Ševčuk osigurava pobjedu Šahtaru.

Šahtar - Evian 3:2

Šahtar: Pyatov, Butko (Srna, 59), Ordets, Kryvtsov (Rakitskiy 46), Volovyk (Ševčuk, 59), Hrečyškin (Ilsinho 46), Fernando (Stepanenko, 59), Fred (Costa, 59), Marlos (Kobin, 44; Teixeira, 59), Bolbat (Taison, 59), Gladkiy (Adriano, 59)

Evian: Hansen (Leroy, 46) , Angula, Vass (Nasrallah, 68), Saba (Guillot, 76), Cambon (Kone 46), Nielsen, Sorlin (Boy, 76), Yuelsgor (Fall 72), Barbosa (Nsikulu 46), d'Avignon (Baya, 56), Camus (Tomasson, 63)


Prvu pripremnu utakmicu odigrao je Chelsea koji je gostovao kod Wycombea i slavio s 5:0. Mario Pašalić nije bio među kandidatima za nastup.

U prvom poluvremenu Chelsea je postigao jedan pogodak i to Patrick Bamford u 20. minuti lijepim udarcem iz voleja da bi u nastavku gosti napunili mrežu sastava iz League 2.

Mladi Izzy Brown postigao je dva pogotka u drugom poluvremenu dok su po jedan dodali prvotimci Branislav Ivanović i John Terry.

Wycombe - Chelsea 0:5

Chelsea: Mark Schwarzer; Todd Kane (Kurt Zouma 20), Nathaniel Chalobah, Andreas Christensen, Nathan Ake; Oriol Romeu, Marco van Ginkel; Lucas Piazon, Lewis Baker, John Swift; Patrick Bamford. (Drugo poluvrijeme: Mark Schwarzer (Mitchell Beeney 73); Branislav Ivanović, Kurt Zouma, John Terry, Jay Dasilva; Oriol Romeu (Jordan Houghton 73), Nemanja Matić; Mohamed Salah, Jeremie Boga, Izzy Brown; Dominic Solanke.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 09:05
    djelomično se slažem @ "moćni i nemoćni". mislim da bi u narednoj sezoni trebao dobiti priliku kao 3.napadač u u rosteru od 23 igrača jer stvarno pokazuje napadački potencijal
    Obrisan korisnik
  • blue_7217.07.2014. u 08:31
    jos uvek igra u donezku ..pa tamo je rat
    blue_72
  • Obrisan korisnik17.07.2014. u 00:42
    Ako Bamford ne postane igračina Jose treba dobit otkaz
    Obrisan korisnik