Nogomet

Kramer poslije udarca u glavu nije bio siguran da li igra u finalu

Ante Zovko • četvrtak, 17.07.2014.
Kramer poslije udarca u glavu nije bio siguran da li igra u finalu
Foto: EPA

Talijanski sudac Nicola Rizzoli, koji je vodio finale Svjetskog prvenstva u Brazilu između Njemačke i Argentine, otkrio je razloge za neke svoje odluke te da je njemački veznjak Christoph Kramer bio dezorijentiran poslije udarca u glavu.

Nakon sudara s ramenom Ezequiela Lavezzija početkom susreta, Kramer, koji je neplanirano zaigrao u finalu zbog ozljede Samija Khedire, zadržao se još 14 minuta na terenu, a u kakvom je stanju bio, otkrio je sudac Rizzoli u razgovoru za Gazzettu dello Sport:

"Ubrzo nakon udarca, Kramer mi je prišao i upitao, 'Suče, je li ovo finale?'. Mislio sam da se šali i rekao mu da ponovi pitanje, a on je rekao: 'Recite mi je li ovo finale.' Kad sam rekao da jest, zaključio je riječima, 'Hvala, bilo je važno da to saznam'", otkrio je talijanski djelitelj pravde.

Kramer je izašao poslije sumnje da ima potres mozga, a kasnije je Rizzoli dosudio prekršaj na njemačkom vrataru Manuelu Neueru kad je ovaj izbio loptu ispred Gonzala Higuaina, a potom ga koljenom zahvatio po vratu. Argentinci su smatrali da je to bio start za jedanaesterac. Rizzoli priznaje da je pogriješio, ali ne na taj način:

"Nisam trebao dosuditi slobodni udarac za Njemačku nego samo pustiti igru. Zašto je to bio jedanaesterac? Neuer je išao na loptu prije nego što je napao igrača."

Sergio Agüero izbjegao je isključenje kad je raskrvario Bastiana Schweinsteigera ispod oka. U tom je trenutku već imao žuti karton, a Rizzoli brani svoju odluku da mu ne pokaže i drugi:

"Procijenio sam da nije bilo namjere i zato nisam pokazao žuti karton. Možda sam pogriješio."

Rizzoli se osvrnuo i na start Javiera Mascherana na Schweinsteigeru kojeg također nije kaznio javnom opomenom:

"Važno je pogledati reakcije igrača. Bili smo u produžecima, kada je lucidnost na minimumu. U korektnom finalu, kao što je bilo ovo u Riju, sudac ne smije postati protagonist brzopleto isključujući nekoga."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2014. u 21:10
    Najbolja stvar u cijeloj priči je da je na Krameru bio namjerni start i prekršaj i to si mogu svi pogledati još jednom a on nije sudio ništa a čovjek je nakon toga zamjenjen.Njegova priča oko isključenja je šuplja jer je Mascherano napravio tri prekršaja za žuti tako uostalom uvijek i igra i trebao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • renimus17.07.2014. u 17:49
    ovo kako je on sudio bi tebala biti skola svim sucima. bilo je malo gresaka koje nisu nikoga strasno ostetile, ali je pustio musku igru sa minimalno upletanja. svaka mu cast!
    renimus
  • Obrisan korisnik17.07.2014. u 17:09
    Mislim da je odsudio sasvim korektno. Kad bi se ulazilo u analizu reko bi da je vise ostetio Njemacku nego nesta drugo. Kakvo sudenje smo gledali tijekom cijelog prvenstva, Talijan je odsudio za 8/10
    Obrisan korisnik