Tenis

Sela ne zna protiv Karlovića, sedam od sedam hrvatskog tenisača

Branimir Korać • četvrtak, 17.07.2014.
Sela ne zna protiv Karlovića, sedam od sedam hrvatskog tenisača
Foto: Kristijan Komarica

Omiljeni Karlovićev protivnik na ATP Touru, Izraelac Dudi Sela, svladan je i u sedmom međusobnom dvoboju i to šesti put bez izgubljenog seta. Karlović je ovaj put do pobjede došao dosta teško kroz dva tie-breaka, ali najvažnije je da će igrati u četvrtfinalu Bogote...

Put prema obrani naslova na turniru u Bogoti Ivo Karlović započeo je susretom protiv starog poznanika Dudija Sele. Izraelca je svladao i prošli tjedan u Newportu, a sada mu je dodatno nabio kompleks slavivši sa 7:6, 7:6 u susretu u kojem Sela nikada nije bio bliže setu još tamo od 2008. godine kada je osvojio jedini set u međusobnim dvobojima.

Izraelac je priliku imao u tie-breaku prvog seta, ali nije je iskoristio, no može biti sretan što se uopće i dovukao do 13. igre jer je Karlović opasno prijetio u ranijoj fazi seta.

Prvo je propustio 0:40 kod 1:1, a onda 15:40 kod 2:2 i ukupno prokockao čak šest break lopti. Set je tako otišao u tie-break gdje je Sela poveo s 4:0 i imao još jedan servis za 5:0, ali nakon što nije došao do poena, krenuo je pad. Karlović je napravio seriju koja ga je vratila u igru te je u konačnici uzeo set s 10:8 nakon spašene jedne set lopte.

U drugom setu Sela je spasio jednu meč loptu kod 5:4 na servisu za ostanak u meču, set je ponovno otišao u 13. igru gdje je Karlović uspio rano pobjeći na 4:1, čuvao je tu prednost bez problema i realiziranom ukupno četvrtom meč loptom prošao je u četvrtfinale.

Sela u cijelom meču nije imao nijednu break loptu dok ih je Karlović prokockao čak sedam, ponovno je dobro servirao i pogodio 16 as servisa uz 88 posto poena nakon prvog servisa.

U četvrtfinalu će igrati protiv Jimmyja Wanga iz Kineskog Tajpeha koji je svladao Jamesa Warda. Wang nije nepoznat Karloviću, susreo se s njim prije dvije godine na US Openu i upisao poraz u četiri seta.

ATP Bogota, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 2) - Dudi Sela (Izrael) 7:6(8), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac18.07.2014. u 15:52
    ajmo Ivo
    teniosac
  • interreg18.07.2014. u 13:35
    Gledao sam mec, na kraju je Sela uzeo stolicu od sudca da bi se rukovao i zagrlio sa Ivom- Super potez od Sele, bas sam se nasmijao ;-) https://www.youtube.com/watch?v=jBSvAaZYe6E
    interreg
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 12:50
    Ajmo Karlo ako ne dobiš tog Wanga onda se kvragu mada teško da će obraniti naslov jer u polufinalu vjerojatno ide na Štepaneka a on puno bolji trenutno od Karla! :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2014. u 12:44
    Gospodin
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir18.07.2014. u 12:27
    Bum-Tres, Ivo-Urnebes!!
    Mithrandir