Tenis

Ana Konjuh ostala bez snage i finala WTA turnira u Istanbulu

Branimir Korać • subota, 19.07.2014.
Ana Konjuh ostala bez snage i finala WTA turnira u Istanbulu
Foto: EPA

Ana Konjuh nije uspjela ući u finale WTA turnira u Istanbulu. Mlada hrvatska tenisačica platila je cijenu napornom programu ovog tjedna te je poražena od Talijanke Roberte Vinci...

Dva meča u kvalifikacijama i tri meča u glavnom turniru, od čega četiri zaredom u tri seta, ipak su ostavili traga na Ani Konjuh. U Istanbul je doputovala praktički u posljednji trenutak, nije bila dugo sigurna hoće li upasti u kvalifikacije, ali nakon brojnih otkaza, ipak se otvorilo mjesto i dobila je priliku.

Bez obzira na ovaj polufinalni poraz od Roberte Vinci, Konjuh može biti jako zadovoljna. Upisala je nekoliko zvučnih pobjeda, nadigrala je Magdalenu Rybarikovu i Elinu Svitolinu, dvije igračice koje igraju na visokoj razini i protiv kojih nije bilo lako igrati.

Polufinale joj je donijelo Vinci, Talijanku koju je svladala u Aucklandu na početku godine, ali ovaj put nije bilo dovoljno snage. Servis ju nije služio, imala je tek 42 posto ubačaja prvog servisa i to je pomagalo Talijanki.

U prvom setu vrlo rano je Talijanka stvorila visoku prednost, pobjegla na 4:0 da bi Konjuh uspjela vratiti jedan break. Ipak, do kraja seta nije bilo prave prilike za potpuni povratak, Vinci je glatko uzela svoje servis gemove i prvi set sa 6:4.

U drugom seta Konjuh se držala do 2:2, no poslije toga je potpuno pala, izgubila sva četiri naredna gema i Vinci je otišla u finale.

Talijanka je tako drugi tjedan zaredom došla do finala nakon što je imala seriju vrlo loših rezultata. U Istanbulu će igrati protiv bolje iz dvoboja Wozniacki i Mladenović, a u Bukureštu je zaustavljena od Simone Halep.

WTA Istanbul, polufinale:
Roberta Vinci (Italija, 2) - Ana Konjuh (Hrvatska, Q) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2014. u 19:20
    Nema veze,odlican tjedan je iza nje
    Obrisan korisnik