Rukomet

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku na Svjetskom prvenstvu u brazilskom Recifeu

Sportnet • utorak, 22.07.2014.
Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku na Svjetskom prvenstvu  u brazilskom Recifeu

Ni nepunih mjesec dana nakon završenog svjetskog nogometnog prvenstva, kojeg je Hrvatska završila u skupini porazom od Meksika u Recifeu, u istom se gradu od 22. do 27. srpnja održava Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku...

Hrvatska selekcija kvalificirala se na Svjetsko prvenstvo osvajanjem prvog mjesta na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u Danskoj. U Recifeu će se u grupnoj fazi natjecanja Hrvatska suprotstaviti selekcijama Katara, Egipta, Španjolske, Argentine te Rusije. Prva utakmica igrat će se u utorak protiv selekcije Katara, ekipe koja je na Svjetskim igrama u kolumbijskom Caliju prošle godine zauzela četvrto mjesto. U drugoj skupini snage će odmjeriti Brazil, Danska, Srbija, Oman, Urugvaj te Australija.

"Radi se o iznimno jakom natjecanju. Naša reprezentacija dobila je prilikom ždrijeba puno težu skupinu, no, mi imamo jasno zacrtan cilj. Iako nas na tom putu već u grupi čekaju dvostruki europski prvaci (selekcije Španjolske i Rusije), bivši svjetski prvaci i jedna od najboljih selekcija današnjice (reprezentacija Egipta), te azijski prvaci i ekipa koja enormno ulaže u ovaj sport (selekcija Katara), naš cilj je prolazak „skupine smrti“ te u konačnici osvajanje zlatnog odličja. Nadajmo se kako ćemo i uspjeti u ostvarenju svojih nauma", izjavio je uoči početka prvenstva Davor Rokavec, izbornik hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku.

Hrvatsku selekciju će na Svjetskom prvenstvu predstavljati: Ivan Dumenčić, Marko Vidović, Drago Prka, Zvonimir Đikić, Matej Semren, Ivan Jurić, David Henigman, Igor Totić, Drago Vojnović te Mladen Paradžik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!