Nogomet

Tudor: "Napravljen korak naprijed, ali zapravo nije učinjeno ništa"

Ante Zovko • srijeda, 23.07.2014.
Tudor: "Napravljen korak naprijed, ali zapravo nije učinjeno ništa"
Foto: Bruno Karadža

Hajduk će u četvrtak pokušati izboriti prolaz u treće pretkolo Europske lige. Zadatak na Poljudu bit će obraniti prednost 2:0 ostvarenu u Irskoj prošlog tjedna protiv tamošnje vodeće momčadi Dundalka. Trener Igor Tudor najavio je promjene u sastavu zbog nadolazećeg ogleda s Rijekom, ali i upozorio da rezultat iz Irske ne treba zavarati.

Mijo Caktaš i Nikola Vlašić bili su strijelci protiv Dundalka u prvom susretu drugog pretkola, a Hajduk na svojoj domaćoj europskoj premijeri želi još jedno slavlje za poboljšanje koeficijenta te izbjegavanje rezultatske neizvjesnosti.

Tudor je na konferenciji za medije uoči dvoboja s Ircima istaknuo da se Dundalk podcjenjuje u medijima i da nikad ne treba zanemariti mogućnost iznenađenja:

"Odmah sam nakon prve utakmice rekao da je napravljen korak naprijed, ali da zapravo nije učinjeno ništa. Tako razmišljam i danas. Imamo lijep rezultat, ali svi dugo pratimo nogomet i znamo da su u nogometu moguća iznenađenja kakvim god rezultatom završi prva utakmica. Nastojat ćemo da se to iznenađenje sutra ne ponovi", rekao je.

Hajduk je u nedjelju otvorio prvenstvo remijem 1:1 s Istrom u Splitu, no rezultat je pao u drugi plan nakon propusta suca Domagoja Ljubičića, koji je zakinuo domaće za jedanaesterac u završnici susreta. Tudor nije htio govoriti o tome, kaže da vjeruje da o tome igrači više ne razmišljaju:

"O tome se priča u javnosti. U svlačionici i na treningu o tome nema ni riječi niti jedne sekunde. Stavili smo to iza sebe. Od prvog sljedećeg treninga razmišljali smo samo o Dundalku."

Sastav će doživjeti nekoliko promjena, otkrio je trener, jer u nedjelju slijedi dvoboj s Rijekom na Kantridi: "Par promjena će biti, ali će igrati najbolji sastav. Rekao sam već da postoji jezgra koja će iznijeti ovu sezonu. Oni na koje ozbiljno računa sutra će dobiti minutažu. Malo ćemo mijenjati, ali ne previše s obzirom da je kadar takav kakav je. Zbog nedjeljne utakmice smo se odlučili na nekoliko izmjena."

Tudor je i prije i poslije utakmice u Irskoj komentirao kako Dundalkov teren s umjetnom travom ne leži njegovim igračima. Veći poljudski teren s prirodnom travom bit će prednost za Hajduk, vjeruje: "Uvjeren sam da će nam to ići u korist, a da njima to neće odgovarati, međutim treba to pokazati i na terenu."

Vratio se potom na prvi susret: "Mislim da se u medijima podcjenjuje Dundalk. Bez obzira na naših 2:0, radi se o momčadi koja nije bezazlena, koja ima jako dobru organizaciju igre, opasna je u prekidima, ima čvrstinu i kvalitetu. Ne neku ekstra kvalitetu, ali kvalitetu. Pravi razlog naše visoke pobjede je naša prava utakmica, a ne zato što su oni neka neozbiljna ekipa kako ih se želi prikazati. Mi smo dobili zato što smo bili dobri i zato što posjedujemo kvalitetu."

Upitan je li Antonio Milić prava opcija za poziciju lijevog beka, Tudor je podsjetio kako je Milić imao dobrih partija na tom osjetljivom mjestu i da vjeruje da može imati budućnost na njemu:

"Mislim da on na toj poziciji igra dobro. Bio je u prošloj utakmici zapažen na toj poziciji i mislim da može tu imati budućnost, pogotovo zato što je ta pozicija u svijetu tražena. On ima brzinu, hitrinu u fazi obrane. Teško mu bilo tko može pobjeći, a u napadu ima finu tehniku. Znači, ima karakteristike koje mu dozvoljavaju da igra na toj poziciji. Jasno je da to nije onaj bočni igrač koji ima moć ponavljanja i možda je za nas u nekim domaćim utakmicama Jozinović bolja opcija, ali bi više čak možda odgovarale ozbiljnije utakmice, protiv čvršćih momčadi, koje imaju jake desne krilne napadače, kao Rijeka i Dinamo u Kvržiću i Soudaniju. Obavio sam razgovor s njim i on je prihvatio tu poziciju. Ja sam zasad zadovoljan time što je on pokazao na toj poziciji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.07.2014. u 20:38
    Koliko para tolko muzike!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2014. u 17:31
    Nažalost od njega se neće čuti da je on kriv za išta, ovo je besmisleno laprdanje ala zoki milanović. Zna ložiti navijače pričama o Rijeci, dinamu i sucima, a kad njima dođe do glave što se događa (ako ikad, to je specifična sredina), bit će drž nedaj. Žao mi je da je tako :/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2014. u 13:07
    po meni najlošiji trener u povijesti! da, mislim da je lošiji i on kjune!
    Obrisan korisnik