Nogomet

Šahtar će igrati domaće utakmice na zapadu Ukrajine

Ante Zovko • srijeda, 23.07.2014.
Šahtar će igrati domaće utakmice na zapadu Ukrajine
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ukrajinski prvak Šahtar zbog oružanih sukoba na istoku zemlje neće moći igrati domaće utakmice u svojem Donecku. Sjedište kluba premjestit će se privremeno u Kijev, a domaće utakmice Darijo Srna i društvo igrat će u Lavovu, gradu na zapadu zemlje.

Doneck je postao uporište proruskih separatista koji vode oružane borbe s ukrajinskom vojskom koja je pod kontrolom kijevske vlade.

UEFA je ponudila Šahtaru četiri stadiona za odigravanje njegovih domaćih utakmica, a predsjednik uprave kluba Sergej Palkin izvijestio je da je Šahtar odabrao Lavov i stadion na kojem su se igrali susreti Europskog prvenstva 2012.

Šahtar je u utorak u Lavovu osvojio Superkup pobjedom 2:0 protiv Dynamo Kijeva, a već se na toj utakmici osjetilo da nema podršku na tribinama kao što bi imao na svojoj Donbass Areni.

"Budimo pošteni, niti polovica navijača nije bila za nas. Ali mislim da to u budućnosti možemo popraviti. Posebno u Lavovu jer ondje namjeravamo igrati svoje domaće utakmice u prvenstvu i Ligi prvaka", rekao je Palkin.

Ukrajinski sukob, koji je intenziviran rušenjem civilnog putničkog aviona Malaysian Airlinesa u blizini Donecka prošlog tjedna, uzdrmao je klub koji se nada povratku šest južnoameričkih igrača. Pet Brazilaca i Argentinac odbijaju se vratiti jer se boje za sigurnost svojih obitelji.

Palkin je komentirao tu situaciju: "U fazi smo uvjeravanja. Govorimo da je Ukrajina dovoljno sigurna za igranje i življenje. To je sada naš primarni zadatak jer se mnogi od njih boje. Nadam se da će se to riješiti, a ako ne bude, imamo druge mehanizme kojima ćemo razriješiti tu situaciju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 08:00
    neznam za koga je predsjednik Šahtara
    Obrisan korisnik