Tenis

Još jedna velika pobjeda Borne Ćorića za prvo četvrtfinale na ATP Touru

Branimir Korać • četvrtak, 24.07.2014.
Još jedna velika pobjeda Borne Ćorića za prvo četvrtfinale na ATP Touru
Foto: FaH

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić odigrao je još jedan odličan meč na ATP turniru u Umagu. Svladao je i Argentinca Horacija Zeballosa te je prošao u četvrtfinale umaškog turnira...

Po prvi put u karijeri Borna Ćorić igrat će u četvrtfinalu nekog turnira na ATP razini. U drugom kolu Umaga nadigrao je Horacija Zeballosa, iskusnog Argentinca sa 7:6, 6:3.

Zeballosu je zemlja omiljena podloga i najbolje rezultate ostvarivao je upravo na ovoj podlozi, no Ćorić je odigrao još jedan odličan susret i potvrdio velik potencijal.

Od početka meča Ćorić je igrao jako dobro, pokazao je da nema nikakvog straha niti respekta prema iskusnijem i neugodnom protivniku.

U prvom setu odluka je pala u tie-breaku nakon što su obojica igrača uspjeli zadržati svoj servis do samog kraja. Tu je Ćorić ključnu prednost napravio kod 4:3 kada je stigao do jedinog mini-breaka u 13. igri i uzeo je set sa 7:4.

Na krilima osvojenog seta nastavio je s dobrom igrom i u drugom setu, Zeballos mu se nije mogao približiti na servisu, a kod 3:2 Borna radi ključni break.

Odmah nakon toga Argentinac dolazi do 15:40, ali Ćorić se spašava i nakon toga sve odlazi na njegovu stranu.

Imao je priliku dovršiti meč kod 5:2 na servisu Zeballosa, nije iskoristio dvije meč lopte, ali zato je prvu na svom servisu za veliko slavlje i prvo četvrtfinale u karijeri.

Ćorića u četvrtfinalu očekuje teško iskušenje, protivnik će biti bolji iz susreta Fogninija i Montanesa. Iako su obojica protivnika vrlo respektabilni, Borna nije bez šanse. Fognini je ćudljiv igrač koji se u posljednje vrijeme neshvatljivo raspadne i poklanja u serijama dok je Montanes ipak daleko od vrhunca svoje karijere.

ATP Umag, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Horacio Zeballos (Argentina, Q) 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg25.07.2014. u 10:13
    Rekao sam vec, Borna bolje pase ATP turnir nego na Challenger... Ocito momku treba "pravi izazov". Bravo Borna samo naprijed!
    interreg
  • narada10824.07.2014. u 21:38
    može biti, ali je stanje idućeg ponedeljka važan. Mnogo mnogo igrača igraju turnire ovog tjedna tako da možes računati na svakakve pomake. Najbolji pomak bi bio taj - da Borna dobije četvrtfinale ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 21:33
    Trenutno je 194(+36)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2014. u 21:00
    Od malog očekujem velike stvari!
    Obrisan korisnik
  • teniosac24.07.2014. u 20:43
    lijepa pobjeda i veliki plus za njegovo samopouzdanje..
    teniosac