Rukomet

Hrvatska selekcija u rukometu na pijesku u polufinalu Svjetskog prvenstva

Sportnet • subota, 26.07.2014.
Hrvatska selekcija u rukometu na pijesku u polufinalu Svjetskog prvenstva

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku u glavnoj je fazi natjecanja osigurala sigurno slavlje nad Srbijom nakon čega biva poražena od Danske. No, unatoč polovičnom rezultatu ovoga petka Hrvati su osigurali svoje mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku Hrvatska je osigurala prolazak u polufinale. U prvoj utakmici dana Hrvati su pobijedili reprezentaciju Srbije, dok su u popodnevnoj utakmici izgubili od Danske nakon raspucavanja. Hrvate u subotu čeka zadnja utakmica druge skupine protiv Brazila te nakon toga polufinale u popodnevnim satima.

Jutarnja utakmica protiv Srbije odrađena je na visokoj razini te se pobjednik znao već na početku svakog pojedinog seta. Nošeni odličnim napadom i pokretljivom obranom Hrvati su pobijedili rezultatom 2:0 u setovima (32:7, 23:15). U utakmici su se posebno istaknuli Zvonimir Đikić s 15 te Ivan Dumenčić s 12 pogodaka.

Popodnevna utakmica protiv Danske odigrana je pod reflektorima centralnog terena, a za obje selekcije utakmica je bila potvrda prolaska u polufinale. Boljom realizacijom napada i izvrsnim obranama Simona Sahransena Danci osvajaju prvi set. U drugom periodu igre, Hrvati popravljaju realizaciju te odvode utakmicu u rulet raspucavanja. Danci su u trećem periodu igre bili uspješniji te rezultatom 12:10 osvajaju dva boda te osiguravaju bolju poziciju uoči subotnjih polufinalnih utakmica.

U preostaloj utakmici u drugoj skupini, Hrvatska će se susresti s Brazilom, no s obzirom na prenesene bodove iz prvog kruga, kao i s obzirom na pobjedu protiv Srbije, polufinale je već osigurano.

"Odigrali smo dvije utakmice i tu smo Srbiju očekivano apsolvirali, dok su u večernjoj utakmici Danci uspjeli uzeti set jer nismo ispoštovali neke dogovore. U konačnosti sam također trebao i ja koju loptu više skinuti, ali što je tu je. Malo nesreće na raspucavanju i izgubili smo tu drugu utakmicu. Ovo će nam najvjerojatnije donijeti i utakmicu protiv Brazila u polufinalu tako da postoji mogućnost odigravanja dviju utakmica u subotu protiv Brazilaca. Najvažnije je da se dobro pripremimo za polufinalnu utakmicu i probamo najboljoj selekciji svijeta staviti "soli na rep", jer ako je netko sposoban za to, to je onda upravo selekcija Hrvatske", izjavio je reprezentativni vratar Hrvatske Igor Totić.

Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku, Brazil:

Glavna faza natjecanja:
Srbija-Hrvatska 0:2 (7 : 32, 15 : 23)
Danska-Hrvatska 2 : 1 (21 : 14, 14 : 21, 12 : 10 raspucavanje)

Foto: Facebook - VI Beach Handball World Championships Brazil 2014

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli26.07.2014. u 13:01
    Bravo dečki, ajmo po novu medalju..
    markoli