Tenis

Veić i Galović prošli prve prepreke, neočekivani poraz Mate Delića

Mihaela Bradovski • subota, 26.07.2014.
Veić i Galović prošli prve prepreke, neočekivani poraz Mate Delića
Foto: EPA

Započele su kvalifikacije na ATP turniru u Kitzbühelu gdje su dvojica od petorice hrvatskih igrača izborili prolaz u drugo kolo. Viktor Galović i Antonio Veić idu dalje dok su se od turnira oprostili Mate Delić, Dino Marcan i Duje Kekez...

Od petorice hrvatskih tenisača koji su u ranom dijelu programa nastupili u kvalifikacijama Kitzbühela, dalje su prošla dvojica. Viktor Galović svladao je Rusa Philippa Davidenka sa 6:3, 6:4, inače nećaka svojevremeno ponajboljeg ruskog igrača Nikolaja Davidenka. Galović je odlično iskoristio ukazane prilike, realizirao je obje break lopte dok je s druge strane Davidenko propustio svih deset break prilika. Protivnik Galoviću bit će neočekivano Loukaš Dlouhy koji je iznenadio Marca Cecchinata.

Dobar posao odradio je Antonio Veić koji je u dva seta eliminirao četvrtog nositelja kvalifikacija i 113. igrača svijeta Alberta Montanesa. Veić je slavio sa 7:5, 6:4 eliminiravši renomiranog protivnika. U drugom kolu kvalifikacija očekuje ga susret protiv Portugalca Federica Gila.

Upravo Gil bio je koban za Duju Kekeza koji je imao priliku odvesti meč u treći set, ali iskusni Portugalac okrenuo je set i slavio sa 6:4, 7:6 te izborio dvoboj protiv Veića.

Neočekivani poraz upisao je Mate Delić koji je bio postavljen za šestog nositelja kvalifikacija i izgubio je odmah na startu glatko sa 6:2, 6:2 za samo 47 minuta igre. Iznenadio ga je 632. igrač svijeta, Nijemac Mats Moraing.

Najteži posao imao je Dino Marcan koji je kvalifikacije otvorio susretom protiv prvog nositelja Alberta Ramosa. Španjolac je potvrdio ulogu favorita u ovom meču i odnio je pobjedu u dva seta.

ATP Kitzbühel, kvalifikacije prvo kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Philipp Davidenko (Rusija) 6:3, 6:4
Antonio Veić (Hrvatska) - Albert Montanes (Španjolska, 4) 7:5, 6:4
Mats Moraing (Njemačka) - Mate Delić (Hrvatska, 6) 6:2, 6:2
Albert Ramos Vinolas (Španjolska, 1) - Dino Marcan (Hrvatska) 7:5, 6:3
Frederico Gil (Portugal) - Duje Kekez (Hrvatska) 6:4, 7:6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2014. u 19:26
    Da ali nažalost nikad ništa od njega jer sad gubi 6-3 4-0 tako da bolje da se povuče iz tenisa!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2014. u 15:44
    Mate Pavic je takoder u 2.kolu
    Obrisan korisnik