Nogomet

Video: Manchester United svladao Romu, Pjanić postigao pogodak sa 60 metara

Marin Vuković • nedjelja, 27.07.2014.
Video: Manchester United svladao Romu, Pjanić postigao pogodak sa 60 metara
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Uniteda pobjedom su otvorili nastup na International Champions Cupu u Sjedinjenim Američkim Državama. Susret u Denveru dobili su s 3:2, no utakmicu je obilježio fenomenalan pogodak Miralema Pjanića s čak 60 metara.

Prvi susret u skupini A na International Champions Cupu pripao je igračima Manchester Uniteda, koji su zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu došli do pobjede od 3:2. Roma je na odmor otišla s tri pogotka zaostatka, pokušala se u nastavku vratiti u utakmicu, no na kraju ih je jedan pogodak dijelio od izvođenja jedanaesteraca.

United je ponovno nastupio u formaciji s tri obrambena igrača, koju će Louis Van Gaal očito pokušati forsirati i u engleskom prvenstvu, no da još uvijek ima posla oko uigravanja pokazala je već druga minuta, kada je Destro izbio sam pred Johnstonea i pokušao ga prebaciti, no lopta je odskočila pred gol linijom i odsjela preko grede.

United je do vodstva došao u 36. minuti, iz prvog udarca u okvir Romina gola. Wayneu Rooneyju ostavljeno je previše prostora, udarcem s 20-ak metara majstorski je ciljao u gornji lijevi kut. Samo dvije minute kasnije Rooney je asistent, a Juan Mata egzekutor. Španjolac je odličnim prvim dodirom prihvatio dugačak Rooneyjev pas, a zatim prebacio vratara za 2:0. Da stvar bude gora za Romu, u sudačkoj nadoknadi srušen je Danny Welbeck, a s bijele točke Rooney je postigao i treći Unitedov pogodak.

Kako je ipak riječ o pripremama, u nastavku su na travnjak istrčale gotovo posve drugačije momčadi, a trener Rome postepeno je u igru ubacivao i svoje najjače adute. Jedan od njih, Miralem Pjanić, u 75. je minuti oduševio fantastičnim pogotkom. Primijetivši Unitedova vratara Bena Amosa daleko od gol crte, s čak 60 metara uputio je udarac i majstorski pogodio za 3:1.

Roma je ubacila u brzinu više, Castan je pogodio vratnicu, a šest minuta do kraja Talijani su stigli do novog pogotka. Procijenivši da je Michael Keane u šesnaestercu igrao rukom, sudac je pokazao na bijelu točku, a Francesco Totti doveo talijanskog prvoligaša nadomak velikog povratka. Za to ipak nije bilo vremena, pa su prva dva boda u skupini A ostala u rukama Uniteda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5727.07.2014. u 11:17
    Kakav kralj miralem, svaka čast doktore!
    domba57
  • Obrisan korisnik27.07.2014. u 08:55
    Pjaniću di si bio na svetskom prvenstvu
    Obrisan korisnik
  • Vugi727.07.2014. u 03:11
    Ovaj golman dođe na pripreme s momčadi i onda u prvoj utakmici primi gol sa 60m. Doviđenja! xD
    Vugi7
  • Obrisan korisnik27.07.2014. u 00:29
    Ovaj gol od Mate nije ofsajd?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.07.2014. u 00:23
    postoji li nešto gore od toga kada nijemac/austrijanac izgovaraju američka/engleska imena i prezimena? pogotovo ako još imaju čuveno r negdje u tom imenu i prezimenu.
    Obrisan korisnik