Nogomet

Video: Vrdoljak potvrdio pobjedu, Pašalić strijelac u remiju, Milićev pogodak nedovoljan u Superkupu

Branimir Korać • subota, 26.07.2014.
Video: Vrdoljak potvrdio pobjedu, Pašalić strijelac u remiju, Milićev pogodak nedovoljan u Superkupu
Foto: EPA

Trojica Hrvata upisivala su se među strijelce ove subote. Ivica Vrdoljak potvrdio je pobjedu Legije u poljskom prvenstvu, Mario Pašalić zabio je za Elche dok je Hrvoje Milić bio strijelac u porazu u Superkupu...

Nakon neočekivanog domaćeg poraza od Belchatowa u prošlom kolu, branitelj naslova prvaka Poljske slavio je u drugom kolu na gostovanju u Krakowu. Domaća Cracovia svladana je s 3:1, a doprinos pobjedi dao je i hrvatski internacionalac Ivica Vrdoljak.

Početak utakmice bio je loš za Legiju koja je već u četvrtoj minuti ušla u minus. Dawid Nowak bio je strijelac za vodstvo domaćina, međutim u nastavku susreta Legia je stigla do preokreta. U 23. minuti Jakub Kosecki poravnao je na 1:1, na samom startu drugog dijela Tomasz Jodlowiec donio je gostima preokret, a točku na i stavio je Vrdoljak u 74. minuti iz kaznenog udarca.

Vrdoljak je u igru ušao tri minute ranije umjesto Jodlowieca. U domaćem sastavu na klupi su ostai Matko Perdijić i Tomislav Mikulić.

Prvu utakmicu u dresu Elchea odigrao je Mario Pašalić i odmah je pokazao da će biti pojačanje za ovu momčad. Nakon što je propustio susret protiv Hulla, debitirao je protiv Alcoyana i upisao se među strijelce.

Sat vremena lomio je Elche otpor Alcoyana, a onda je Rodrigues proigrao hrvatskog igrača koji je na posudbi iz Chelseaja, Pašalić je dobro ciljao i pogodio za vodstvo. U igri je proveo do 72. minute, a s njim na klupi Alcoyano je poravnao na 1:1. Ipak, Elche je na kraju uspio slaviti boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Ruski prvak CSKA i osvajač Kupa Rostov u Kubanu su se susreli u Superkupu. Slavio je CSKA s 3:1, ali tek nakon što je Rostov ostao na terenu s dva igrača manje.

Rostov sa Stipom Pletikosom i Hrvojem Milićem u prvih 11 stigao je do vodstva u 37. minuti pogotkom upravio hrvatskog braniča. U 16 metara Moskovljana ušao je Poloz, lijepo je ciljao suprotni kut, no lopta je pogodila vratnicu i odbila se do Milića koji lakoćom pogađa.

Ipak u drugom poluvremenu kreću problemi. Prvo je Wernbloom poravnao na 1:1, a onda u razmaku od dvije minute Gackan i Kanga zarađuju druge žute kartone i Rostov posljednjih pola sata igra s devetoricom. CSKA je to iskoristio i golovima Tošića i Doumbije slavi s 3:1.

Poljsko prvenstvo, drugo kolo:
Cracovia - Legia 1:3

Prijateljska utakmica:
Alcoyano - Elche 1:1

Superkup:
CSKA Moskva - Rostov 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!