Nogomet

Dvojica hrvatskih sudaca u akciji u trećem pretkolu Europske lige i Lige prvaka

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.07.2014.
Dvojica hrvatskih sudaca u akciji u trećem pretkolu Europske lige i Lige prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski klubovi upoznati su sa sucima koji će im dijeliti pravdu u susretima trećeg pretkola Lige prvaka i Europske lige, a utakmice europskih kupova u ovoj fazi sudit će i hrvatski suci...

U trećem pretkolu u oba europska kupa još uvijek nema velikih sudačkih imena, a oni eminentniji europski suci uključit će se od četvrtog pretkola.

Dinamu će u prvom susretu u Danskoj pravdu dijeliti nizozemski suci na čelu s Dannyjem Makkeliejem. Ovaj 31-godišnji Nizozemac na Fifinoj listi je od 2011. godine, a 2012. godine sudio je finale Europskog prvenstva do 19 godina u kojem je Španjolska s 1:0 svladala Grčku.

U trećem pretkolu Lige prvaka sudit će i hrvatski suci i to u Larnaci gdje AEL dočekuje momčad Zenita. Ovaj susret povjeren je Mariju Strahonji kojem će pomagati Siniša Premužaj i Igor Krmar dok je četvrti sudac Fran Jović.

U trećem pretkolu Europske lige Splićanima je u Karagandyju delegiran azerbajdžanski sudac Alijar Agajev, sudac koji uje tek prošle godine započeo međunarodnu karijeru, a sudio je hrvatskoj reprezentaciji do 21 godine protiv Lihtenštajna u sklopu kvalifikacija za Euro 2015.

Riječanima će na Farskim Otocima na gostovanju kod Vikingura suditi Makedonac Dimitar Mečkarovski kojeg su Riječani upoznali prošle godine u drugom pretkolu Europske lige kada je vodio u Walesu dvoboj između Prestatyna i Rijeke.

Dvoboj između Splita i Čornomoreca pripao je Poljaku Marcinu Borskom, iskusnom 41-godišnjem sucu koji iza sebe ima poveći broj utakmica u grupnoj fazi Europske lige, kvalifikacijama za EP i SP te ponešto i u Ligi prvaka.

I u trećem pretkolu Europske lige sudit će hrvatski suci pa je tako dvoboj između Astane i AIK-a iz Stockholma pripao Anti Vučemiloviću kojem će pomagati Dalibor Conjar i Goran Pataki dok je Tihomir Pejin četvrti sudac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Uskok1628.07.2014. u 22:24
    Europi su dobri a nama ne valjaju...
    Uskok16