Košarka

Bogdanović: "Spreman sam, Netsima mogu odmah pomoći"

Mihaela Bradovski • utorak, 29.07.2014.
Bogdanović: "Spreman sam, Netsima mogu odmah pomoći"
Foto: EPA

Bojan Bogdanović od sljedeće sezone nosit će dres Brooklyn Netsa i ostvariti dugogodišnju želju igranja u NBA ligi. Netsi na njega odmah računaju, a on smatra da od prvog dana može pomoći momčadi...

Tri godine prošle su otkako su tadašnji New Jersey Netsi izabrali na NBA draftu Bojana Bogdanovića koji napokon dolazi u NBA ligu. Posljednje sezone proveo u Fenerbahčeu gdje se dodatno pripremio za igranje na najvišoj razini.

Bogdanović smatra da je sposoban odmah pomoći momčadi iako je svjestan da će morati neke stvari promijeniti u igri.

"Izabrali su me prije tri godine i svako ljeto sam mislio da će me dovesti u svoje redove. Konačno se to i dogodilo, jako sam sretan i ponosan. Naravno, neće biti lako, morat ću neke stvari promijeniti, posebno jer me očekuje puno više utakmica nego u Europi. Međutim spreman sam i mislim da mogu odmah pomoći Netsima", rekao je Bogdanović na predstavljanju.

Hrvatski reprezentativac smatra kako je dosta napredovao prošle sezone i popravio određene stvari u igri.

"Šuter sam prije svega, međutim prošle sezone dosta sam popravio svoju igru s loptom i pick-and-roll. Mislim da sam dovoljno dobar za igru jedan na jedan i da sam spreman za NBA ligu. Dovoljno sam čvrst za ovu ligu."

Bogdanović je zaradio pohvale jednog od vodećih ESPN-ovih poznavatelja europskih igrača, Franka Fraschille, inače bivšeg trenera na sveučilištima Manhattan i St. John.

"Njegova glavna snaga je vanjski šut, ali potvrdit će da je fizički jači nego što mnogi misle. Njegov vanjski šut otvorit će mu mogućnost da dobije minutažu od početka. Mislim da posjeduje potencijal da postane solidan NBA igrač u dobroj momčadi. On je vrlo iskusan igrač za svoje godine, trenirao je pod trenerima koji vole rad i navikao je na to. Odlično će se uklopiti u sustav rada Lionela Hollinsa", tvrdi Fraschilla.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZooM29.07.2014. u 14:10
    Nadam se da odlaskom u NBA neće postati jedan od onih hrvatskih košarkaša kad im igranje za reprezentaciju predstavlja napor i ne uklapa se u planove..
    ZooM
  • ivos29.07.2014. u 14:00
    @Hex Teletović je četvorka, a Bojan trica, pa samim time...
    ivos
  • Obrisan korisnik29.07.2014. u 13:26
    Nadam se da će se Bojan izboriti za startnu petorku. Mislim da ima potrebnu kvalitetu. Treba nam u reprezentaciji pravi vođa. Bit će žestoka borba za minute između njega i teletovića
    Obrisan korisnik