Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 31.07.2014, 20:00 h, Split, Park mladeži
Suci: Marcin Borski, Rafal Rostkowski, Krzysztof Myrmus (Poljska)
Split
Split
Marko Rog 25'
Henri Belle 48'
2:0(1:0) Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa

Video: Velika pobjeda Splita koji u Ukrajinu putuje s dva pogotka prednosti

Davor Mikulić • četvrtak, 31.07.2014.
Video: Velika pobjeda Splita koji u Ukrajinu putuje s dva pogotka prednosti
Foto: FaH

Igrači Ivana Matića ove sezone i dalje su neporaženi u kvalifikacijama za Europsku ligu. Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je dovoljan za treću domaću pobjedu iz isto toliko odigranih susreta...

Split
Čornomorec Odesa
Split
Čornomorec Odesa
30
Andrija Vuković
3
Denis Glavina
(do 74')
6
Tomislav Glumac
16
Tomislav Radotić
25
Dario Rugašević
26
Nino Galović
17
Marko Rog
19
Tomislav Dujmović
24
Miloš Vidović
9
Mate Bilić
(do 88')
34
Henri Belle
(do 65')
Pričuvni igrači
11
Dražen Bagarić
65'
10
Ante Erceg
74'
14
Goran Roce
88'
Trener
Ivan Matić
12
Dmitro Bezotosnij
26
Anton Šinder
(do 41')
32
Mihail Sivakov
39
Jevhen Opanasenko
52
Adolphe Teikeu
77
Pavlo Kutas
8
Kirilo Kovaljčuk
(do 76')
10
Oleksij Gaj
17
Volodimir Aržanov
19
Ruslan Fomin
27
Vitalij Balašov
(do 37')
Pričuvni igrači
94
Oleh Dančenko
37'
9
Anatolij Didenko
41'
24
Dmitro Hrečiškin
76'
Trener
Roman Hrihorčuk

Sukladno najavama trenera Matića igrači Splita u susret s Čornomorecom krenuli su dosta oprezno. Utakmica je bila prilično izjednačena u početnih dvadesetak minuta u kojima su gosti nešto više imali loptu u svojim nogama.

Iz prve prave prilike do vodstva je došao Split. Glavina je na lijevoj strani pronašao Darija Rugaševića koji šalje prizemnu povratnu loptu na desetak metara od Bezotosnijevih vrata, a na nju dolazi 19-godišnji Marko Rog i pogađa suprotni kut za prednost svoje momčadi.

Crveni su nastavili igrati pa su tako u periodu od tri minute dvaput prijetili preko Mate Bilića. Iz prvog pokušaja nije uspio pogoditi bliži kut, dok je drugi pokušaj bio s više od 25 metara, ali iz svega je Split došao samo do udarca iz kuta.

Do odlaska na odmor obje momčadi su još jednom pokušale zaprijetiti. Rastrčani Marko Rog u 36. minuti je pokušao udarcem iz daljine koji je gostujući vratar skrenuo u korner, a Opanasenko je nakon jedne dugačke lopte iz pada pucao preko vrata Andrije Vukovića.

Rezultatskih promjena više nije bilo, ali zato je gostujući trener obavio čak dvije izmjene u prvom dijelu susreta, u 37. i 41. minuti.

Odlično otvaranje nastavka utakmice i pokušaji Miloša Vidovića i Denisa Glavine bili su samo nagovještaj onoga što će se dogoditi u 48. minuti. Loptu je da desnoj strani dobio Tomislav Radotić, odlično ubacio na peterac gdje je još bolje loptu dočekao Henri Belle i glavom ju poslao u mrežu za velikih 2:0 Splita.

U 55. minuti nakon udarca iz kuta došlo je do gužve u šesnaestercu Čornomoreca, do lopte je stigao Glumac, okušao udarac, ali nažalost iznad preko gola.

Dvije minute poslije Split je mogao povećati svoju prednost, no Belle nije bio precizan, iako je na drugoj strani potpuno sam bio Mate Bilić, ali nije ga vidio.

Uslijedilo je tada razdoblje kada se igra Splita uglavnom svodila na čuvanje rezultata, a tek u 89. minuti udarcem je do smanjenja rezultata pokušao doći Volodimir Aržanov. Međutim, nije bilo problema za sigurnog Vukovića.

Gosti iz Ukrajine i u drugom poluvremenu su imali posjed lopte, ali do pogotka nisu uspjeli niti iz jednog od samo četiri udarca na vrata domaće momčadi.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Šahter Karagandi4:2Hajduk
Víkingur1:5Rijeka
Split2:0Čornomorec Odesa
Čornomorec Odesa0:0Split
Hajduk3:0Šahter Karagandi
Rijeka4:0Víkingur

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg01.08.2014. u 10:57
    Bravo Split! Odlicna ekipa i nadam se da ce privuci vise navijaca na stadion. Ima se sto vidjeti a izgleda da tamo nema onih "navijaca" koji normalnim ljudima odlazak na utakmice cine riskantnim. Puno srece u uzvratu, bas bi volio da se dogodi jedna lijepa prica!
    interreg
  • Mithrandir01.08.2014. u 10:21
    Sve čestitke RNK-u. Pokazali su,da su napravili još jedan korak naprijed, kao klub i momčad. Ne zaboravimo da je( i to treba isticati) RNK Split već izbacio jednog favorita na papiru, Hapoel iz Izraela. Sada sjajna pobjeda protiv još jednog "nositelja". Imaju sve u svojim nogama i vjerujem da će... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 10:07
    Svaka čast Splitu. Ispada da nas je jedino Hajduk osramotio, svi ostali su bili dostojni predstavnici HNL-a (hrvatske namještene lige). Rog je odličan i mogu samo pohvaliti dinamove skaute koji kupuju panjine po svijetu, a u svom dvorištu ne vide igračine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 09:40
    svak ačast Splitu, nadam se da će proć dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2014. u 09:10
    dajte se uozbiljite..kao da navijačima crvene zvezde prigovarate zašto ne idu na utakmice partizana ili zašto navijači cibone ne gledaju cedevitu jer trenutno igra bolju košarku..split je zaseban klub i dobrim igrama će privući svoje navijače ili neće..ali to nema baš nikakve veze sa torcidom i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik