Košarka

Hrvatska i u drugoj utakmici bolja od Kanade

Sportnet • subota, 02.08.2014.
Hrvatska i u drugoj utakmici bolja od Kanade
Foto: EPA

Hrvatski su košarkaši su s uvjerljivih 74:59 po drugi puta u dva dana pobijedili Kanadu, a svoju minutažu odlično je iskoristio Miro Bilan.

Jednu izmjenu u početnoj petorci napravio je izbornik Jasmin Repeša te se tako umjesto Šarića, koji danas nije ulazio u igru, na parketu uz Lafayetta, Babića, Rudeža i Andrića pojavio Markota.

S druge strane Kanađani su nastupili u ponešto oslabljenom sastavu budući da su za subotnju utakmicu poštedu dobili Olynyk, Joseph, Sacre i English.

U odnosu na petak, Hrvatska bolje ulazi u utakmicu te prvu četvrtinu riješava u svoju korist rezultatom 15:12. U drugoj dionici hrvatski reprezentativci podižu u brzinu više te do odmora stvaraju visoku prednost od 16 koševa za ugodnih 38:22.

U nastavku Kanađani se bude i do kraja treće četvrtine smanjuju rezultat na 51:42. No Hrvati nisu dopustili iznenađenje i do kraja utakmice rutinski dovršavaju posao za, na kraju, uvjerljivih 74:59.

Hrvatsku su predvodili odlični Miro Bilan s 26 poena te sedam skokova, a osim njega po osam poena postigli su Hezonja, Delaš, Markota i Stipčević.

Kod Kanađana najučinkovitiji je bio Nicholson sa 16 poena, a uz njega dvocifren je bio i Klassen s deset poena.

Sljedeće provjere hrvatskim košarkašima predstoje na turniru u francuskom Pauu gdje će, uz domaćine, nastupiti još Srbija i Grčka.

Autor: Davor Kovačević

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2014. u 22:45
    Bilan je jako dobar centar,nadam se da ce dobit koju minutu na prvenstvu
    Obrisan korisnik