Košarka

Repeša: "Ne mogu biti nezadovoljan, ali puno toga moramo popraviti"

Ante Zovko • ponedjeljak, 04.08.2014.
Repeša: "Ne mogu biti nezadovoljan, ali puno toga moramo popraviti"
Foto: Ivana Strahija

Poslije dvije pripremne pobjede protiv Kanade, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša dao je ocjenu viđenog u Slavonskom Brodu.

Hrvatska je poslije desetak dana treninga odigrala prve dvije pripremne utakmice uoči Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Izbornik Repeša nije imao sve igrače na raspolaganju za provjere protiv Kanade, koju vidi kao buduću silu:

"Na Kanađane sam išao zato što sam znao da mogu doći ovdje, i to kad nama odgovara, da možemo odigrati dvije utakmice. Prema tome, sve se poklopilo. Osobno sam uzeo Kanadu kao nekakav 'drugi' razred, ne 'prvi', obično se takvi i uzimaju za početak priprema. Moram priznati da me malo iznenadio njihov roster, pogotovo u prvoj utakmici s četiri-pet NBA igrača. To je jedna izuzetno potentna ekipa", izjavio je Repeša za službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza.

Hrvatska je igrala bez Bojana Bogdanovića, Ante Tomića, Luke Žorića i Roka Ukića u obje utakmice, a bez Darija Šarića u drugoj. Repeša je rekao da je poštedio novog igrača Efesa jer je malo pao i da ga je htio poštedjeti napora. Priliku je zato dobio najmlađi član u sastavu Mario Hezonja.

"Iskoristili smo ove dvije utakmice da bi mlađi igrači, koji se bore da izbore mjesto među dvanaest, dobiju neku bitniju minutažu da možemo procijeniti koliko su zaista spremni. Paralelno s tim možemo raditi na sustavu igre, raditi na stvarima koje iz utakmice u utakmicu moraju biti bolje. Ne mogu biti nezadovoljan, ali svjestan sam da ima puno stvari koje moramo popraviti. Međutim, dobrim radom i atmosferom koju imamo sve će to brzo doći na svoje", rezimirao je izbornik.

Hrvatska je se preselila u Zagreb, gdje će u utorak odigrati zatvorenu utakmicu s Makedonijom. Poslije toga slijedi nastup na pripremnom turniru u Francuskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2014. u 21:55
    Bilan me stvarno iznenadio, puno je napredovao i zaslužio je ići u Španjolsku. A Simon me najviše razočarao...
    Obrisan korisnik