Tenis

Serena Williams porazila Kerber za treći naslov u američkom Stanfordu

Sportnet • ponedjeljak, 04.08.2014.
Serena Williams porazila Kerber za treći naslov u američkom Stanfordu
Foto: EPA

Amerikanka Serena Williams je za 80 minuta bila bolja od Njemice Angelique Kerber rezultatom 7:6(1), 6:3 za četvrti WTA naslov ove sezone.

Iako je svoj posljednji meč odigrala još na Wimbledonu gdje je u dvoboju parova zbog iznemoglosti zabrinula tenisku javnost, prva igračica svijeta, koja se nedavno u Istri pripremala za američku turneju, odlično je započela seriju turnira pred posljednji Grand Slam sezone US Open. Ovom je pobjedom Serena Williams proslavila svoj 61. naslov u karijeri te, nakon Brisbanea, Miamija i Rima, četvrtu ovosezonsku titulu.

Početak meča nije krenio u skladu sa Sereninim očekivanjima, budući da nakon osvojenog uvodnog gema nije imala odgovor na odličnu igru Njemice te se brzo našla u zaostatku od 1:5. Međutim, tada se Serena budi i pokazuje zašto je najbolja tenisačica na svijetu te serijom od pet gemova, u kojoj spašava i dvije set lopte, prelazi u vodstvo da bi veliki preokret okončala odlično odrađenim tie-breakom prepustivši protivnici jedan poen.

U drugi set Williams je krenula s breakom i do kraja je meča, bez prevelikih uzbuđenja, s još jednim oduzetim servisom završila posao iskoristivši četvrtu meč loptu.

Prošle godine Amerikanka nije nastupila u Stanfordu, a svoj posljednji naslov na ovom turniru pamti iz 2012. godine.

Ovogodišnji WTA turnir u Stanfordu ostat će upamćen i po novom rekordu u brzini servisa koji je s ispaljenih 211 km/h postavila Njemica Sabine Lisicki te tako oborila rekord koji je do sada u ženskom tenisu držala Venus Williams s 207 km/h.

Sljedeća postaja najboljih svjetskih tenisačica je veliki WTA turnir u kanadskom Montrealu

Kuznjecova slavila u Washingtonu

Ruska tenisačica Svetlana Kuznjecova osvojila je svoju 14. WTA titulu porazivši u finalu Washingtona japansku predstavnicu Kurumi Naru rezultatom 6:3, 4:6, 6:4. Iako je osvojila prvi set te u drugom povela 3:0, Kuznjecova nije uspjela zadržati prednost te Japanka velikom serijom odvodi meč u treći set gdje, ipak, nije imala snage za potpuni preokret. Kuznjecova je tako proslavila svoj prvi naslov nakon američkog Carlsbada 2010. godine.

WTA Stanford/Washington:
Williams S. – Kerber A. 7:6(1), 6:3
Kuznjecova S. – Nara K. 6:3, 4:6, 6:4

Autor: Davor Kovačević

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!