Tenis

Miloš Raonić odnio pobjedu u prvom kanadskom finalu na ATP Touru

Branimir Korać • nedjelja, 03.08.2014.
Miloš Raonić odnio pobjedu u prvom kanadskom finalu na ATP Touru
Foto: EPA

Tek nešto više od sat vremena trebalo je Milošu Raoniću za pobjedu u finalu ATP turnira u Washingtonu. U finalu je bio bolji od suigrača iz Davis Cup reprezentacije Vašeka Pospišila što je ujedno bilo i prvo kanadsko finale na ATP Touru...

Miloš Raonić stigao je do šestog osvojenog turnira u karijeri. U finalu u Washingtonu svladao je Vašeka Pospišila sa 6:1, 6:4 i tako osvojio prvi turnir nakon rujna prošle godine kada je slavio u Bangkoku pobjedom protiv Tomaša Berdycha.

S druge strane Vašek Pospišil igrao je svoje prvo ATP finale, a u njega je ušao nakon što je u subotu morao dovršiti meč četvrtfinala protiv Santiaga Giralda, a zatim je igrao pravi maraton protiv Richarda Gasqueta.

U finalu je Raonić bio favorit ne samo zbog toga što je u završni dvoboj ušao svježiji već i zbog jednostavne činjenice da je bolji igrač od Pospišila. Potvrdio je to uvjerljivom pobjedom za 70 minuta igre.

U meč je ušao odlično i uzeo prvi set lakoćom sa 6:1 da bi u drugom setu Pospišil pružio bolji otpor. Ipak, u samoj završnici Raonić je stigao do breaka koji mu je donio pobjedu 2-0 u setovima.

Ponovno je igrač Ivana Ljubičića odlično servirao, Pospišil je uhvatio samo osam poena u cijelom meču na reternu i imao je tek jednu neiskorištenu break priliku.

ATP Washington, finale:
Miloš Raonić (Kanada, 2) - Vašek Pospišil (Kanada, 13) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2014. u 01:58
    Milos je rodjen u Crnoj Gori,ali je od treće godine zivio, družio se i školovao u Kanadi. Porijeklo vuče od roditelja koji su (nacionalno gledajući) Srbi iz Crne Gore. Vasek je rodjenjem i izborom Kanadanin, tako da tu ne vidim nikakvog problema...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2014. u 23:14
    MiloŠ RaoniĆ, iz Crne Gore je, stoga se pišu dijaktritički znakovi, kao i Vašek Pospišil koji je Čeh
    Obrisan korisnik