Nogomet

Druga pobjeda Cibalije u dva dana, ostala još generalna proba

Davor Mikulić • četvrtak, 07.08.2014.
Druga pobjeda Cibalije u dva dana, ostala još generalna proba

Igrači Zorana Tomića nakon pobjede u Kaptolu gostovali su u Soljanima, mjestu udaljenom pedesetak kilometara od Vinkovaca, i upisali još jednu pobjedu, iako nakon prvog dijela stvari nisu izgledale baš najbolje...

Domaći igrači utakmicu su dočekali motivirani nakon što su ih juniori Cibalije nedavno potpuno nadigrali i pobijedili, a osim motivacije domaćina, vinkovačkom je drugoligašu problem stvarao i dosta loš teren.

Već u početnoj fazi susreta oba su vratara po jednom morala po loptu u svoju mrežu. Prvo je povela Cibalia u 10. minuti preko Jakova Puljića koji je iz slobodnog udarca snažno pucao, a lopta po kliskom terenu odskočila točno ispred vratara Pojea i završila iza njegovih leđa. Samo dvije minute poslije Slavonija je došla do izjednačenja. Prema vratima Cibalije krenuo je Dejan Mićanović i na oduševljenje domaćih navijača loptu prebacio preko Tomislava Vranjića.

Igrači Slavonije nisu stali na tome već su do poluvremena, u kojem je Cibalia izgledala zaista blijedo, okrenuli rezultat u svoju korist. I ovoga puta strijelac je bio Dejan Mićanović.

Nastavak je donio puno bolju igru Vinkovačke momčadi koja je krenula u izmijenjenom sastavu i to je rezultiralo novim preokretom.

Nije dugo trebalo kako bi rezultat poravnao Jakov Filipović, jedan od najboljih igrača Cibalije u ovom susretu. Nakon udarca iz kuta loptu je dočekao u petercu, između dvojice igrača, i glavom ju poslao u mrežu pored nemoćnog domaćeg vratara.

Situacija kod trećeg pogotka Cibalije izazvala je smijeh na tribini jer je loptu u vlastitu mrežu poslao domaći igrač, pomoćni sudac pokazivao je zaleđe, dok je glavni sudac utakmice odmahivao rukom i pokazao na centar.

Pred sam kraj utakmicu je zaključio Luka Mijoković koji je nakon još jednog udarca iz kuta glavom sjajno pogodio suprotni kut, ponovno nemoćnog, domaćeg vratara.

„Poveli smo nakon slobodnog udarca i tada smo se opustili, nismo bili više toliko agresivni. Domaćin je to vrlo brzo kaznio. Međutim, moramo uzeti u obzir da smo svi pomalo umorni, noge su teške i nakon kojeg slabijeg treninga sve će biti u redu. U drugom poluvremenu ušli su odmorni igrači koji su napravili pritisak i okrenuli rezultat u našu korist“, riječi su mladog 17-godišnjeg Tomislava Turčina kojeg su igrači Slavonije zapamtili po tri pogotka koja im je postigao kao junior Cibalije.

Sa svojim suigračem u većini se složio i strijelac posljednjeg pogotka koji je mrežu tresao i u prošloj utakmici. „Bila je to čvrsta utakmica na izrazito lošem terenu. Odigrali smo ipak nešto lošije nego u Kaptolu, a jedan od razloga je vjerojatno i jutarnji trening koji je dodatno otežao noge“, rekao je Luka Mijoković te dodao: „Mislim da na kraju ipak možemo biti zadovoljni pobjedom".

Uoči prvog kola Druge HNL kada će Cibalia gostovati u Sesvetama, Vinkovčane očekuje još samo jedan pripremni susret. Za protivnika u generalnoj probi, koja je na rasporedu u subotu, odabran je HNK Vukovar.

Cibalia: Vranjić, J. Filipović, Lukić, Zgrablić, Conjar, Završki, Kvesić,Puljić, Mandić, Aganspahić, Ottochian

Još su igrali: I. Filipović, Mijoković, Muženjak, Hodak, Mauer, Turčin, Ćorić

Supersport Prva NL

1Šibenik 2959:17+4270
2Zrinski 2844:13+3169
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!