Nogomet

Bartulović: "Kalinić i Strinić govorili su da žele igrati protiv Hajduka"

Ante Zovko • petak, 08.08.2014.
Bartulović: "Kalinić i Strinić govorili su da žele igrati protiv Hajduka"
Foto: EPA

Hajduk kao nenositelj nije mogao dobiti laganog protivnika u doigravanju Europske lige. Bit će to ukrajinski Dnipro u kojem igraju tri bivša igrača splitskog kluba, a od ove sezone vodi ga Miron Markevič, koji je najavio zanimljiv dvoboj, kao i bivši Hajdukovac Mladen Bartulović.

Poslije velikog slavlja protiv Šahtera na Poljudu, Hajduk se opet sprema na put na istok. Poslije Kazahstana posjetit će Ukrajinu u čijem istočnom dijelu bjesne oružani sukobi.

Dnipro, koji će biti prepreka Bilima za ulazak u skupinu Europske lige, domaće utakmice ove sezone igra u Kijevu. Prvi susret igrat će se u Kijevu 21. kolovoza, a drugi u Splitu 28. kolovoza.

Trener Miron Markevič ponudio je nekoliko misli o predstojećem europskom suparniku:

"Hajduk je jako kvalitetna momčad koja posebno dobro igra u napadu. Preferira kombinatornu igru. U dvije utakmice protiv Šahtera postigao je pet golova, ali i primio četiri."

"Gledao sam ih prije, ali bit će potrebno nanovo ih proučiti jer se momčad iz godine u godinu mijenja. Analizirat ćemo Hajdukovu igru i dobro se pripremiti. Bit će to zanimljiv dvoboj, i za nas i za njih."

Markevič je ovog ljeta preuzeo momčad od Španjolca Juandea Ramosa, a u njoj su tri bivša igrača Hajduka: Ivan Strinić, Nikola Kalinić i Mladen Bartulović.

Ždrijeb je komentirao i Bartulović, koji se poznaje s Hajdukovim kondicijskim trenerom Borisom Peyrekom:

"Prije ždrijeba su Kalinić i Strinić govorili da žele igrati protiv Hajduka. Bit će to zanimljive utakmice, pogotovo u Splitu. Ako Hajduk ostvari povoljan rezultat u prvom susretu, vatrena atmosfera će ga podignuti u drugom."

"Mislim da smo u stanju proći dalje, no neće biti lako. Imaju jako mladu momčad s mnogo lokalnih igrača. Igraju dobar nogomet. Poznajem mnogo ljudi u Hajduku, posebno sam dobar s njihovim kondicijskim trenerom, koji je prije radio u kijevskom Dynamu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!