Rukomet

Slavili Balićev Wetzlar, Špoljarićev Berlin i Dominikovićev Hamburg

Danijela Lemaić • petak, 08.08.2014.
Slavili Balićev Wetzlar, Špoljarićev Berlin i Dominikovićev Hamburg

Grad Schneverdingen i ove je godine domaćin osmog Heide Cupa, a za pokal najboljeg bore se njemački Füchse Berlin, HSV i Wetzlar, danski KIF Kolding, švicarski Kadetten Schaffhausen te poljski Kielce. Prvoga dana natjecanja pobjede su otišle u ruke Wetzlara, Füchse Berlina i Hamburga.

KS Vive Targi Kielce - HSG Wetzlar 24:27 (11:11)

Heide Cup otvorio je Kielce Manuela Štrleka, Ivana Čupića, Denisa Buntića, Željka Muse i Marina Šege koji je snage odmjerio s Wetzlarom Ivana Balića. Iako je u prvom poluvremenu igra bila izjednačena, po isteku 60. minute slavlje je upisao Wetzlar.

U susret je bolje ušao Wetzlar koji već nakon 15 minuta igra ima tri pogotka prednosti (8:5), no vraća se tada Kielce u igru te preko Mateusza Jachlewskog stiže na samo pogodak zaostatka. Do odlaska na odmor uspjeli su momci Talanta Dujšebajeva sustići Nijemce stoga se u svlačionice odlazi pri 11:11.

Početak drugog poluvremena donosi nešto bolju igru Poljaka koji ostavljaju Wetzlar na minus dva (12:14), ali Wetzlar se nije predao, prebacio je u višu brzinu i ubrzo sustigao protivnike nakon čega je započela igra pogodak za pogodak koja se zadržala sve do 56. minute susreta. Naime, tada ponovno pojačava Wetzlar i s tri uzastopna pogotka postavlja 27:24, što je ujedno bio i konačan rezultat.

Kod Wetzlara najbolji je bio Steffen Faeth s osam pogodaka, dok se Ivano Balić nije upisao u listu strijelaca. Julen Aguinagalde sa šest golova bio je najefikasniji kod Kielcea, Ivan Čupić zabio je četiri zgoditka, Željko Musa zbog lakše ozljede nije zaigrao, dok se ostali nisu upisali na listu strijelaca.

KIF Kolding Kopenhagen - Füchse Berlin 25:28 (10:13)

U drugom susretu dana na teren dvorane u Schneverdingenu istrčali su rukometaši KIF Koldinga i berlinske Lisice Denisa Špoljarića. Ekipa Dagura Sigurdssona od prve minute nametnula je svoj tempo igre te je po posljednjem sučevu zvižduku stigla do pobjede.

Od prve minute krenuo je Berlin snažno te je preko Fabiana Wiedea, Pavela Horaka, Jespera Nielsena i Petra Nenadića postavio rezultat 6:1 što je natjeralo trenera KIF Koldinga Arona Kristjanssona na minutu odmora. Ni time-out nije pomogao Dancima stoga Nijemci povećavaju svoju prednost na +6 (12:6). Pred kraj prvog dijela susreta Berlin nakon tri izgubljene lopte dopušta Koldingu da se vrati u igru te isti tako stiže na 10:13 s kojim se otišlo na predah.

Nastavak susreta donio je jednaku igru iz prvog dijela, naime, Lisice su nanovo pojačale tempo te uskoro vratile svoju prednost iz prvog dijela kada za 24:18 zabija Tom Skroblien. Serijom pogodaka Danci smanjuju svoj zaostatak stoga je po isteku 60. minute semafor pokazivao 28:25.

Kod Berlina najbolji strijelac bio je Pavel Horak koji je suparničku mrežu zatresao deset puta, dok se u redovima KIF Koldinga istaknuo Bo Spellerberg, također s njih deset.

Kadetten Schaffhausen - HSV Hamburg 22:28 (12:18)

Prvi dan natjecanja na Heide Cupu zatvorili su švicarski Kadetten Schaffhausen i HSV čije boje brani Davor Dominiković. Iako je iza njemačkog kluba burno razdoblje u kojem se nije znalo hoće li nastaviti s radom te hoće li igrati u Prvoj ligi njemačkog prvenstva, ekipa je uspjela posložiti redove te je u prvoj utakmici turnira stigla do slavlja nad klubom Marka Mamića.

Sraz pogotkom otvara David Graubner za početno vodstvo Schaffhausena, ali nakon što Torsten Jansen poravnava to na 1:1 kreće Hamburgova serija. Iz minute u minutu lagano se ekipa Christiana Gaudina odvaja od svojih suparnika te je do odlaska na odmor skupila šest pogodaka prednosti (18:12).

U drugom dijelu utakmice nastavila se dobra igra Hamburga stoga su priliku na terenu dobile nove mlade snage među kojima je i Tim Stefan koji zgoditkom ostavlja Švicarce na minus šest (9:15). Do posljednjeg sučeva zvižduka Nijemci su držali stečenu prednost stoga je 60. minuta označila slavlje 28:22 do kojeg su HSV doveli Adrian Pfahl i Kevin Schmidt svaki s po pet golova.

Ekipe već sutra očekuju novi dvoboji koji će odlučivati o finalistima te o borbi za treće i peto mjesto stoga će Wetzlar snage odmjeriti s Kadetten Schaffhausenom, Füchse Berlin borit će se protiv Kielcea , dok će dan zaključiti Hamburg i KIF Kolding.

Heide Cup:
KS Vive Targi Kielce - HSG Wetzlar 24:27 (11:11)
KIF Kolding Kopenhagen - Füchse Berlin 25:28 (10:13)
Kadetten Schaffhausen - HSV Hamburg 22:28(12:18)

Foto: Facebook - HSG Wetzlar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!