Košarka

Rudy Gay priključen reprezentaciji SAD-a

Borna Rupnik • subota, 09.08.2014.
Rudy Gay priključen reprezentaciji SAD-a
Foto: EPA

Nakon ozljede Paula Georgea i povlačenja Kevina Duranta, američkoj košarkaškoj reprezentaciji pridružio se Rudy Gay.

Izbornik SAD-a Mike Krzyzewski neće moći na Svjetskom prvenstvu računati na Paula Georgea i Kevina Duranta, ali na raspolaganju će mu biti naknadno pozvani igrač Sacramento Kingsa, Rudy Gay.

Gay je bio dio reprezentacije SAD-a na svjetskoj smotri prije četiri godine te u svojoj kolekciji već ima zlatnu medalju.

"Krzyzewski i ja smatrali smo da bi Gay bio vrijedan dodatak ovaj momčadi, s obzirom na svoje sposobnosti i činjenicu da je dobro upoznat s reprezentativnim programom", naglasio je direktor reprezentacije Jerry Colangelo.

"Izrazito sam uzbuđen što ću ponovno bio član nacionalne selekcije i njezine bogate tradicije. Jedva čekam pridružiti se suigračima na pripremama u Chicagu i naporno raditi kako bismo uzeli zlato u Španjolskoj", izjavio je Gay, koji je 2010. godine ulazio s klupe i postizao sedam koševa po utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2014. u 02:24
    Mislim da bi uz malo sportske nesreće ova selekcija SAD-a bila zrela za 4. mjesto. (Mislim na nesreću tipa da im nije "šuterski dan" i slično... Ne daj Bože da se opet netko ozlijedi!)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2014. u 09:54
    gay je ok...
    Obrisan korisnik