Košarka

Repeša: "Treća četvrtina nije realna, na kraju ostali bez snage"

Borna Rupnik • subota, 09.08.2014.
Repeša: "Treća četvrtina nije realna, na kraju ostali bez snage"
Foto: Ivana Strahija

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša prokomentirao je poraz od Francuske na otvaranju pripremnog turnira, u kojemu je njegova momčad pokazala neke dobre i neke loše strane.

Hrvatska je u petak navečer poražena od Francuske 81:71 u neobičnoj utakmici u kojoj je Francuska vodila 16 razlike, da bi Hrvatska treću četvrtinu dobila 31:13 i potpuno preokrenula susret te naposljetku ipak izgubila.

"Jako loše otvaranje i zatvaranje utakmice, posebice to otvaranje utakmice u kojemu sam svjesno ušao u petorci s tri igrača, s Ukićem, Bogdanovićem i Tomićem kojima su to prve minute ovo ljeto u utakmicama. I bili smo spori, s puno driblinga, to nas je koštalo velikog zaostatka", komentirao je izbornik Jasmin Repeša, prenose SN.

"Kasnije smo odigrali jako dobro, čak bih rekao da je ono što smo odigrali u trećoj četvrtini bilo na trenutke i nešto što nije realno za ovaj dio priprema. Konačno, ipak, ostali smo bez snage, a čak bih rekao da je presudila ta prva četvrtina, nakon koje smo morali stizati 18 razlike. Sve u svemu ovo je pravi test, pokazalo se puno toga što je dobro, ali i puno toga na čemu moramo raditi", dodao je izbornik.

Mladi Dario Šarić također je istaknuo da je na kraju utakmice ponestalo snage u hrvatskim redovima.

"Nismo mogli izdržati taj tempo. Umorni smo, dosta treniramo, i na sami dan utakmice i to se osjetilo u završnici. Iako ne sumnjam da treneri znaju što rade i da ćemo kad to bude najvažnije moći biti 40 minuta onakvi kakvi smo bili u drugoj i trećoj četvrtini", kaže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!