Košarka

Završena sjajna karijera Šarunasa Jasikevičiusa

Borna Rupnik • subota, 09.08.2014.
Završena sjajna karijera Šarunasa Jasikevičiusa
Foto: EPA

Legendarni litavski košarkaš Šarunas Jasikevičius zaključio je svoje igračke dane i započeo svoju trenersku karijeru.

Litavac Šarunas Jasikevičius objavio je kraj svoje igračke karijere s 38 godina na leđima, kako bi se posvetio poslu pomoćnog trenera u klubu iz svog rodnog grada, Žalgirisu iz Kaunasa, s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka države.

Jasikevičius je jedini igrač koji je postao prvak Europe s tri različita kluba - Barcelonom, Maccabijem iz Tel Aviva te Panathinaikosom - a ujedno je i jedini koji je naslov osvojio tri godine zaredom s dva različita kluba - Barcelonom i Maccabijem između 2003. i 2005. godine.

Iza sebe ima ukupno četiri naslova prvaka Europe te devet državnih prvenstava i deset nacionalnih kupova osvojenih u pet različitih država.

U dresu Litve osvojio je jedno Europsko prvenstvo (2003. godine uz titulu najkorisnijeg igrača) te brončane medalje na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyju i Europskom prvenstvu 2007. godine. Četiri je puta nastupao na Olimpijskim igrama, jednom na Svjetskom prvenstvu i šest puta na Europskom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2014. u 02:20
    NAKLON DO PODA ZA LEGENDU! I puno sreće u trenerskoj karijeri.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2014. u 14:21
    ne znam kada cemo i hocemo li ikad više viditi u europi takvog igrača. rođeni vođa, pomalo prgav na terenu ali zato i je bio najbolji. kada sudca gleda u oči i j**e mu sve po spisku radi jedne odluke a sudac mu ne daje tehničku onda znaš da si netko i nešto u tom sportu. imao je strast kao nitko i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2014. u 11:19
    legenda ...
    Obrisan korisnik