Tenis

Loša forma Donne Vekić nastavljena i u Cincinnatiju, ništa od ulaska u glavni ždrijeb

Branimir Korać • subota, 09.08.2014.
Loša forma Donne Vekić nastavljena i u Cincinnatiju, ništa od ulaska u glavni ždrijeb

Donna Vekić nalazi se u krizi i nikako ne može uhvatiti pravu formu. Pokušala je neke stvari promijeniti otpuštanjem dosadašnjeg trenera, tek ćemo vidjeti što će to donijeti, a u Cincinnatiju je nastavila niz skromnih nastupa te je poražena od Monice Niculescu s glatkih 6:3, 6:3...

Malo toga polazi za rukom Donni Vekić već neko vrijeme. Od osvajanja Kuala Lumpura u travnju, upisala je samo tri pobjede i čak osam poraza među kojima i neki koje si nije trebala dopustiti.

U Cincinnatiju je zaustavljena već na početku kvalifikacija u susretu protiv Rumunjke Monice Niculescu kojoj je za pobjedu trebalo 80 minuta.

Još jednom je Donna bila "široke ruke", puno toga je poklonila protivnici i drugi susret zaredom imala je ogromnih problema na početnom udarcu. Protiv Tamire Paszek u Montrealu imala je čak 24 dvostruke servis pogreške, ovdje ih je skupila 15, ali u dva seta i u manje odigranih gemova.

U susretu s Rumunjkom krenula je dobro, povela je s 2:1 uz break, no nakon toga slijede problemi. Izgubila je narednih pet servis gemova, Niculescu je pobjegla na 6:3, 4:0 i susret je vrlo brzo riješen.

U kvalifikacijama Cincinnatija kasnije danas nastupa još uvijek hrvatska predstavnica Ajla Tomljanović protiv Njemice Julije Görges, a ukoliko i ona izgubi, hrvatski tenis ostat će već prvog dana kvalifikacija bez predstavnica u pojedinačnom dijelu ovog velikog turnira.

WTA Cincinnati, kvalifikacije, prvo kolo:
Monica Niculescu (Rumunjska, 15) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren10.08.2014. u 00:16
    yup, ima donnie momenata. i to na bacanje.
    Zdren
  • teniosac09.08.2014. u 22:12
    mora si ona jako brzo naći novog trenera da joj pomogne,dok još može upadati na turnire,jer ovak bu stvarno uskoro opet počinjala od nule..
    teniosac
  • Obrisan korisnik09.08.2014. u 19:53
    1 dobar rezultat pa 10 loših, otprilike.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2014. u 18:39
    Ona dok je u Top100 moze se lupat nogom u guzicu ali nece jos dugo,rekao sam stoput vec da je najveca prijevara na zenskom touru i to stalno dokazuje, vratit ce se ona brzo na azijske challangere
    Obrisan korisnik
  • najludji klub u gradu09.08.2014. u 18:26
    hahaha.. cirkus
    najludji klub u gradu