Košarka

Bojan Bogdanović: "Na svako ćemo natjecanje dolaziti s mišlju da možemo ići po medalju"

Sportnet • nedjelja, 10.08.2014.
Bojan Bogdanović: "Na svako ćemo natjecanje dolaziti s mišlju da možemo ići po medalju"
Foto: EPA

Hrvatski košarkaški reprezentativac za Sportske novosti iznio je svoja očekivanja od nadolazećeg Svjetskog kupa u Španjolskoj, ali isto tako i od premijerne sezone u NBA ligi u kojoj Brooklyn Netsi na Bogdanovića računaju kao igrača za ozbiljnu rotaciju.

Bojan Bogdanović priključio se hrvatskoj reprezentaciji na turniru u Francuskoj gdje je pokazao da izostanak s prvog dijela priprema nije utjecao na njegove predstave u prvim utakmicama turnira. Uz Tomića, Ukića i Žorića imao je Bogdanović nešto više vremena za odmor, a izbornik Jasmin Repeša odmah protiv Francuza ga je gurnuo u vatru.

„Nisam tip koji traži neke povlastice i sad se sigurno želim što prije uklopiti. Sva smo četvorica htjeli igrati i ove ranije utakmice, ali Jasko nas je poštedio, želio je da malo po malo ulazimo i u trening i u utakmice kako ne bi došlo do nekih neželjenih stvari. Turnir u Francuskoj će poslužiti da se i mi vratimo u natjecateljsku formu, da se uigramo s momčadima, da prođemo akcije...“, rekao je Bogdanović.

Lani je Hrvatska u Sloveniji ostvarila veliki rezultat osvajanjem četvrtog mjesta na Eurobasketu. Prije Svjetskog kupa u Španjolskoj Hrvatska je za godinu dana starija, iskusnija i bolja, ali i napunjena samopouzdanjem.

„Ove godine svi pucamo od samopouzdanja, znamo da smo dobri. Imamo skupinu u kojoj se možemo boriti za prvo mjesto, nije ono nedohvatljivo, pa da se križamo s nekim tko je u susjednoj skupini četvrti, iako tamo nema slabijih reprezentacija. Eto, četvrta u osmini finala može biti i Francuska. Dobro, kažem, Šarić je duplo bolji nego je bio lani, a za razliku od prošle godine svi smo zdravi. Neka tako ostane pa možemo nešto napraviti“, govori 25-godišnji Mostarac.

Također, odličnim predstavama u dresu hrvatske reprezentacije, ali i turskog Fenerbahčea Bojan je postao lider ove generacije.

„Odigrao sam dobro, zabijao sam dosta pa me sve to izbacio u fokus. Ali u svakoj momčadi u kojoj sam bio, bilo je slično, ja sam onaj koji zabija koševe, a od strijelca se očekuje da daje koševe. U obrani sam se dodatno popravio, ali glupo mi je pričati o tome jesam li vođa ili nisam. Želio bih biti i time dati najbolje reprezentaciji. Ali tako rezonira svatko od nas ovdje jer svi želimo samo najbolje“, priča Bogdanović koji je još kao 17-godišnjak otišao iz Mostara u Madrid gdje nije dobivao previše prilika pa je stoga svoju igračku afirmaciju stekao u zagrebačkoj Ciboni što mu je i osiguralo transfer u Fenerbahče.

Kada priča o ciljevima na nadolazećem Kupu Bogdanović kaže: „Lani smo bili u polufinalu Eurobasketa, nešto smo napravili pa ćemo sada na svako natejcanje dolaziti s mišlju da možemo više, da možemo ići po medalju. Pokazali smo da možemo. Svatko od nas će sad na sve oko reprezentacije drukčije gledati i s drukčijim razmišljanjima dolaziti u reprezentaciju. Kad bismo bili prvi u skupini i Španjolci u svojoj isto, pod uvjetom da sve prođemo, igrali bismo protiv njih polufinale. Ne mora značiti, ali bi se to moglo dogoditi. Nadam se da možemo ući u to polufinale i da će se to dogoditi“.

Nakon Roka Ukića, Damjan Rudež i Bojan Bogdanović nakon dugo godina predstavljat će Hrvatsku i u NBA ligi za koju Bogdanović kaže da se gotovo u svemu razlikuje od Europe, ali i da se nada da će biti u najozbiljnijim planovima njujorškog kluba.

„Proveo sam jedan dan s GM-om, drugi dan s trenerom Hollinsom. Po njihovim pričama računaju me kao igrača za najozbiljniju rotaciju. Sad, hoće li biti tako, nadam se da hoće. Da ću dobiti priliku i onda je sve na meni. Najgore što mi se može dogoditi jest da ne dobijem priliku, ali vjerujem da će se to neće dogoditi“, ističe Bogdanović koji će se za mjesto boriti s bivšim igračem Cibone Alanom Andersonom, ali i Andrejem Kirilenkom te novopridošlim Jarretom Jackom koji mogu pokriti tu poziciju.

Autor: Davor Kovačević

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2014. u 17:49
    Pogotovo ako tebi damo šut odluke.
    Obrisan korisnik