Nogomet

Zoran Tomić: "Jedva čekamo utakmicu protiv Sesveta"

Davor Mikulić • četvrtak, 14.08.2014.
Zoran Tomić: "Jedva čekamo utakmicu protiv Sesveta"
Foto: Davor Mikulić

Pred nama je početak nove sezone Druge HNL, a u četvrtak su u Vinkovcima ispred predstavnika medija izašli trener Zoran Tomić i najbolji strijelac Cibalijinih priprema Jakov Puljić. Obojica se slažu da je Cibalia spremna za utakmicu prvog kola protiv Sesveta...

Mjesec i pol dana nakon početka priprema vinkovačkog drugoligaša očekuje susret prvog kola Druge HNL kada će biti gost u Sesvetama. Uoči ulaska u novu sezonu iz kluba je poručeno kako je cilj isti kao i prošle sezone kada su u kvalifikacijama poraženi od Slaven Belupa, a to je povratak u prvoligaško društvo.

Gotovo potpuno nova momčad zajedno sa novim trenerom Zoranom Tomićem, koji je na klupi zamijenio Stanka Mršića, odradila je ukupno deset pripremih utakmica te ostvarila sedam pobjeda, jedan remi i dva poraza.

Trener Cibalije nije krio svoje zadovoljstvo, no nije mogao ne spomenuti financijsku situaciju kluba koji se nalazi u predstečaju. „Pripreme su bile jako dobre, odradili smo sve po planu i programu i sada jedva čekamo prvu utakmicu. Htio bih se zahvaliti momcima koji su, unatoč tome što praktički igraju bez plaće, dali svoj maksimum truda i zalaganja. Odradili su sve što sam od njih tražio te su pokazali disciplinu i zrelost“, rekao je Tomić te iskoristio priliku zahvaliti se i radnoj zajednici koja je njegovoj momčadi, kako kaže, pružila najbolje uvjete za rad: „Htio bih se zahvaliti i ljudima u klubu, posebno radnoj zajednici, našim spremačicama i onima koji su uređivali terene, pošto su također već dugo bez plaće, a dali su nam odlične uvjete da možemo ostvariti naše planove“.

Naravno, dotaknuo se vinkovački strateg i svog protivnika u prvom kolu. „Momčad Sesveta ima, kao i sve zagrebačke momčadi, jedan prepoznatljivi stil. Kompaktna su momčad s mladim i starijim iskusnim igračima. Mi smo sigurni u svoju moć, imamo samopouzdanje, a atmosfera je pozitivna bez obzira na okolnosti i siguran sam u povoljan rezultat za nas u subotu“, zaključio je Tomić.

Novinarima se obratio i Jakov Puljić koji je u pripremim utakmicama, kada nije bilo Luke Muženjaka, nosio kapetansku vrpcu. „Svi smo zadovoljni kako smo odradili pripreme, iako su bile jako teške i naporne. Trener je od nas tražio disciplinu, a smatram kako smo svi radili na najbolji mogući način. Jedva čekamo subotnju utakmicu da to i pokažemo“, rekao je Puljić.

On je sa šest pogodaka bio najefikasniji Cibalijin igrač tijekom pripremnog razdoblja, a iza njega je i ozljeda zbog koje je propustio neke susrete pa ostaje dojam kako je mogao postići i još koji. „Osobno sam zadovoljan kako sam odradio ove pripreme, vjerojatno i najbolje do sada u seniorskom stažu. Zabio sam šest pogodaka, zadovoljan sam formom pa se nadam da ću tako nastaviti i u prvenstvu, počevši već od subote u Sesvetama kada očekujem pobjedu“, riječi su kojima je završio Puljić.

Najavljeni sastav za subotu: I. Filipović, Zgrablić, Lukić, J. Filipović, Muženjak, Aganspahić, Mišić, Kvesić, Puljić, Mandić i Kujundžija.

Supersport Prva NL

1Šibenik 2959:17+4270
2Zrinski 2844:13+3169
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!