Rukomet

Vardar i Azoty Pulawy stigli do slavlja drugog dana turnira u Strugi

Danijela Lemaić • petak, 15.08.2014.
Vardar i Azoty Pulawy stigli do slavlja drugog dana turnira u Strugi
Foto: EPA

Drugog dana tradicionalnog pripremnog turnira u Strugi snage su odmjerili poljski predstavnik Azoty Pulawy i francuski Créteil te makedonski Vardar i ruski St. Petersburg. U prvom dvoboju dana do pobjede je lako stigao Azoty Pulawy, kao i Makedonci koji su s 13 pogodaka razlike svladali St. Petersburg.

Zanimljivo je bilo i drugog dana 42. Međunarodnog rukometnog turnira u Strugi, naime, dan je otvorio Azoty Pulawy Marka Tarabochije zajedno s Créteilom koji je, pak, prvog dana natjecanja iznenađujuće svladao makedonski Metalurg 24:21. Potom su na terenu snage odmjerili St. Petersburg i Vardar u čijem su dresu svoj debi imali Blaženko Lacković, Arpad Šterbik i Sergej Gorbok.

Prvi susret dana vrlo dobro otvaraju obje ekipe stoga se veći dio prvog poluvremena igralo u izjednačenom tonu. Tek je u posljednjih pet minuta susreta Azoty Pulawy prebacio u višu brzinu te serijom od pet pogodaka postavio rezultat 12:8. Do odlaska na odmor Francuzi su uspjeli svoj zaostatak smanjiti na dva gola (11:13). Na početku drugog dijela dvoboja ponovno je pojačao Créteil koji je stigao na samo pogodak zaostatka, ali tada pojačava tempo Azoty Pulawy koji se polako počeo odvajati od svojeg protivnika nakon čega se Francuzi više nisu vratili u igru. Po posljednjem sučevom zvižduku Poljaci su osigurali slavlje 30:25.

Kod pobjedničke ekipe najbolji je bio Przemysław Krajewski sa sedam pogodaka, dok je Marko Tarabochia dodao njih tri. U redovima francuskog kluba ponovno je bio najbolji Hugo Descant koji je suparničku mrežu zatresao devet puta.

Posljednji susret u Strugi drugog dana natjecanja donio je veliku borbu u prvo poluvremenu, naime, St. Petersburg se vrlo dobro držao uz bok Makedoncima te je tako u 12. minuti dvoboja imao čak pogodak prednosti (7:6). Probudio se tada Vardar koji je serijom 3-0 postavio rezultat 9:7, da bi do odlaska na odmor svoju prednost povećao na +3 (16:13). Nastavak susreta donio je lagane pogotke Vardara, dok Rusi nikako nisu mogli posložiti svoj napad stoga je prednost Vardara iz minute u minutu rasla. Tako je u 41. minuti imao +10 (24:14), a do isteka 60. minute ta je prednost narasla na +13 (35:22).

Timur Dibirov ugradio je sedam pogodaka u pobjedu Vardara, Igor Karačić njih šest, dok se Blaženko Lacković nije upisao u listu strijelaca.

Treći dan natjecanja donosi dvoboj Vardara i Metaloplastike u 19 sati, kao i susret Metalurga i Azoty Pulawyja u 20.45 sati.

42. Međunarodni rukometni turnir, Struga:
Azoty Pulawy - Créteil 30:25 (13:11)
Vardar - St. Petersburg 35:22 (16:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!