Nogomet

City prodao igrača Zenitu, Bendtner pronašao novi klub

Borna Rupnik • petak, 15.08.2014.
City prodao igrača Zenitu, Bendtner pronašao novi klub
Foto: EPA

Zenit iz St. Peterburga ojačao je igrački kadar dolaskom španjolskog veznjaka, a danski napadač Nicklas Bendtner karijeru će nastaviti u Bundesligi.

Nakon argentinskog braniča Ezequiela Garaya, ruski Zenit kupio je za 15 milijuna funti Španjolca Javija Garciju iz Manchester Cityja.

Garcia je potpisao petogodišnji ugovor sa Zenitom i pokušat će mu pomoći u plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka. U četvrtom pretkolu protivnik će im biti belgijski Standard iz Liegea.

U kolovozu 2012. godine, Javi Garcia stigao je u Manchester City iz Benfice.

Wolfsburg je bez odštete doveo Danca Nicklasa Bendtnera, koji je njemačkom prvoligašu obećao vjernost na tri godine. Bendtner je igrao za Kobenhavn i Arsenal te išao na posudbe u Birmingham City, Sunderland i Juventus. Zanimljivo, u Wolfsburgu će nositi dres s brojem tri na leđima, neuobičajen za napadača, za koji je priznao da mu ga je odabrala - majka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.08.2014. u 17:16
    Boli ih kada Mercedes plaća sve, imaju uz Bayern najveće ugovore. Vjerovatno je doveden više iz marketinških razloga nego nogometnih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.08.2014. u 16:45
    Ovaj Wolfsburg stvarno nije normalan. Općenito mi nije jasan klub koji u današnje vrijeme plati Nicklasu Bendtneru da igra za njega. Taj se vjerovatno ni sam ne sjeća kada je (osim na treningu) zabio nekom gol
    Obrisan korisnik