Nogomet

Video: Dnipro stigao i do četvrte pobjede u prvenstvu

Davor Mikulić • subota, 16.08.2014.
Video: Dnipro stigao i do četvrte pobjede u prvenstvu

U četvrtom kolu ukrajinskog prvenstva Dnipro je na gostovanju kod Metalurga došao do četvrte pobjede te tako ostao na stopostotnom učinku. Jedini strijelac na susretu bio je Artem Fedeckij...

Nakon Metalurga iz Donecka, Volina i Karpatija, Dnipro je slavio i protiv Metalurga iz Zaporožja, a vratar Denis Bojko ove sezone još nije primio niti jedan pogodak.

Bila je to utakmica u kojoj su protivnici Hajduka u play-offu Europske lige vladali terenom i zasluženo stigli do još jedne pobjede i uz Šahtar iz Donecka ostali jedina momčad s maksimalnim učinkom, iako četvrto kolo još uvijek nije kompletirano.

Prvi dio susreta protekao je bez rezultatskih promjena, ali zato je u nastavku samo četrnaest minuta bilo potrebno kako bi došli do pogotka. Borovika je u 59. minuti matirao Artem Fedeckij, što se na kraju pokazalo i konačnim rezultatom. Loptu je primio na desnoj strani, pucao prema golu, a loptu je na putu prema mreži dirao domaći branič i tako prevario svog vratara.

Od hrvatskog trojca od prve minute na terenu je bio samo Ivan Strinić koji je odradio cijeli susret. Nikola Kalinić u igru je ušao u 47. minuti, dok je Mladen Bartulović ostao na klupi.

Dnipru slijedi prvi susret play-offa Europske lige protiv Hajduka koji će se u srijedu igrati u Kijevu. Međutim, klub iz Dnipropetrovska i dalje čeka kaznu UEFA-e, a mogli bi čak biti i izbačeni čime bi naš predstavnik izborio grupnu fazu tog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!