Rukomet

Zagreb u svom drugom susretu na Sparkassen kupu poražen od Chamberyja

Zvonka Keliš • subota, 16.08.2014.
Zagreb u svom drugom susretu na Sparkassen kupu poražen od Chamberyja

Momčad Zagreba u svom je drugom nastupu na Sparkassen kupu, svega par sati nakon remija s Füchse Berlinom, upisala poraz od francuskog Chamberyja. Nakon nove zanimljive i velike borbe Francuzi su bili bolji s četiri pogotka razlike.

U istome danu, tek nešto kasnije od prvog dvoboja dana i otvaranja Sparkassen kupa s njemačkim Füchse Berlinom, hrvatski rukometni prvak zakoračio je u drugo kolo skupine A u sklopu kojeg ga je očekivao još jedan zanimljiv i nimalo lak susret s francuskim Chamberyjem donedavnog Zagrebaša Jerka Matulića te hrvatskih rukometaša Damira Bičanića i Davida Miličevića.

Nakon što su Sparkassen kup otvorili remijem s berlinskim Lisicama (29:29) momci Borisa Dvoršeka u trećem su susretu dana, a svom drugom u Ehingenu dobro otvorili dvoboj s Chamberyjem. Nakon još nove velike borbe i uzbudljivih 60 minuta pobjeda je na kraju pripala

Ponovno su vratari imali mnogo za reći već od uvodne minute pa su tako Filip Ivić i Yann Genty stvarali probleme svojim suparnicima, a Zagrebaši tada bivaju nešto bolje te osiguravaju uvodnih 2:0. Nije trebalo dugo da i Francuzi uhvate ritam te poravnaju rezultat nakon čega je vrijeme i za igru pogodak za pogodak. Sredinom poluvremena Chambery se počinje odvajati od Zagreba te odlazi na 6:4, Jerko Matulić potom s linije sedam metara pogađa Ivića u glavu i zarađuje izravni crveni karton, a pri ulasku u završnicu prvoga dijela Zagreb ipak puše za vrat svom suparniku (7:8), Lovro Mihić osigurava potom novo poravnanje rezultata (10:10) da bi se na predah otišlo s izjednačenih 11:11.

Uvodne minute nastavka donijele su, pak, razbuđeni i koncentriraniji Zagreb koji preko Josipa Valčića, Zlatka Horvata i Mihića odlazi na 15:12, dakako, uz nove dobre obrane Ivića. No, nisu posustali tada Francuzi, upravo suprotno, upregnuli su svoje redove te vrlo brzo osigurali kako novo izjednačenje tako i preokret rezultat u svoju korist (18:15). Maxime Diot uz Gentyja potom sprječava Zagrebaše da se vrate u dvoboj, a njihovi suigrači čuvaju stečenu prednost (25:22, 28:23) koju, pak, novi član Zagreba Mateo Lukačec smanjuje na konačnih 25:29.

Dobri Sulić i Mamić

Momčad mađarskog Veszprema nije imala problema u susretu sa švicarskim Kadetten Schaffhausen te je pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu po isteku kojeg je vodila sa sedam pogodaka razlike (20:13) da bi na kraju upisala uvjerljivo slavlje 30:22. Renato Sulić za Veszprem je zabio četiri gola, isto koliko je na suprotnoj strani zabio Marko Mamić. U drugom susretu skupine B švicarska je momčad poražen od njemačke 24:35, a Mamić se ponovno u strijelce upisao četiri puta, dok je u posljednjem susretu dana branitelj naslova Veszprem nastavio uvjerljivo te je svladao Göppingen 33:27, a Sulić se tri puta upisao u listu strijelaca.

Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Lovro Mihić i Zlatko Horvat s po pet postignutih pogodaka, po četiri su zabili Sandro Obranović i Luka Raković, Filip Ivić i Ivan Stevanović obranili su ukupno 13 lopti, dok je najbolji kod Chamberyja bio Edin Bašić sa sedam golova, četiri je dodao David Miličević, dva Jerko Matulić, Damir Bičanić i dalje je ozlijeđen, a vratari Yann Genty i Maxime Diot sakupili su devet obrana.

O drugom je susretu i porazu od Chamberyja Luka Stepančić kazao: "Za dva sata igrala se nova utakmica, noge su već bile teške, vidjelo se to na terenu. Slabo smo se kretali, obrana je bila mlitava bez poštenih kretnji. Chamberyju je to bila prva utakmica dana i malo nas je natrčao i nadigrao. Glave su nam sada dolje jer smo izgubili od ekipe koja nije ni imala nekog vanjskog šutera, no sve nam je ovo škola jer su ovo pripreme. Tako da ćemo samo izvući pouku iz ovog i sada se treba dobro odmoriti za utakmicu u nedjelju."

"Definitivno idemo na pobjedu u nedjelju, dug je put doma pa se ljepše vratiti s pjesmom nego u tišini. Idemo na pobjedu, a bez obzira tko nam se našao s druge strane na ovim smo pripremama pokazali da se možemo nositi sa svim ekipama koje su ovdje i koje nas još čekaju tako da ćemo ući u utakmicu sa sto posto", zaključio je Stepančić.

Dvoboj francuskog Chamberyja i berlinskih Lisica kao posljednji dvoboj u skupini A otkrio je konačni poredak u skupini, kao i dobru igru Füchse Berlina vrijednu slavlja 30:26, a u poraz svoje momčad Matulić i Miličević ugradili su po tri pogotka.

Nedjelja tako donosi razigravanje za plasman u sklopu kojeg će hrvatski prvak RK Zagreb u borbi za peto mjesto snage odmjeriti s ekipom Kadetten Schaffhausena od 13 sati, za treće će se mjesto od 15 sati boriti Chambery i Frisch Auf! Göppingen, dok će Veszprem naslov na Sparkassen kupu braniti protiv Füchse Berlina od 17 sati.

Sparkassen kup 2014.:

Skupina A:
Füchse Berlin - RK Zagreb 29:29 (15:12)
RK Zagreb - Chambery 25:29 (11:11)
Chambery - Füchse Berlin 26:30 (10:18)

Skupina B:
Veszprem - Kadetten Schaffhausen 30:22 (20:13)
Kadetten Schaffhausen - Frisch Auf! Göppingen 24:35 (10:17)
Frisch Auf! Göppingen - Veszprem 27:33 (11:18)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!