Nogomet

Split uvjerljivom pobjedom osvojio Županijski kup i ušao u pretkolo Hrvatskog kupa

Niko Rukavina • nedjelja, 17.08.2014.
Split uvjerljivom pobjedom osvojio Županijski kup i ušao u pretkolo Hrvatskog kupa
Foto: Mišo Gulić

Samo dva dana nakon minimalnog poraza od aktualnog prvaka Dinama u Maksimiru, nogometaši RNK Splita nastavili su s ubitačnim ritmom. Danas su u finalu Županijskog kupa svladali Hrvace i time se plasirali u pretkolo Hrvatskog kupa u kojem će igrati protiv Croatije iz Grabovnice.

Crveni su u petoj utakmici u posljednjih jedanaest dana pobijedili Hrvace s visokih 6:1 i osvojili su Županijski kup koji je bio uvjet za plasman u pretkolo Hrvatskog kupa. Prošle sezone Split nije nastupio u nacionalnom kupu jer je u Županijskom ispao upravo od današnjeg protivnika - trećeligaša iz Hrvaca.

Splitov junak bio je veznjak Mario Kvesić koji je zabio hattrick, a po jedan pogodak upisali su Sokol Cikalleshi, Branko Vrgoč i Aljoša Vojnović za konačnih 6:1. Nakon prvih 45 minuta utakmice rezultat je bio 1:0 za crvene, no početkom drugog dijela Kvesić zabija tri za redom čime je riješio pitanje pobjednika.

Splitu je ovo bila već 13 utakmica ove sezone i peta u posljednjih 11 dana. Već ovog četvrtka Matićevu ekipu očekuje najveći ovosezonski izazov - dvoboj prve utakmica play-offa Europske lige u kojoj kao "domaćini" u Dugopolju dočekuju Torino FC, talijansku momčad koja je prošle sezone završila na sedmom mjestu Serie A.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2014. u 21:44
    Ubitačan tempo?!? Ako su utakmice protiv niželigaša ubitačan tempo onda tu netko nije normalan...
    Obrisan korisnik