Tenis

Giron pobijedio Pavića i ostavio ga bez glavnog turnira u Winston Salemu

Davor Kovačević • nedjelja, 17.08.2014.
Giron pobijedio Pavića i ostavio ga bez glavnog turnira u Winston Salemu
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Mate Pavić nije uspio proći i posljednju prepreku kvalifikacija za ATP turnir iz serije 250 u američkom Winston Salemu. Bolji je bio domaći igrač Marcos Giron s 3:6, 6:3, 6:4.

Nakon Hallea i Hertogenboscha, Mate Pavić nije uspio i treći puta ove sezone izboriti glavni ždrijeb nekog ATP turnira. U trećem kolu kvalifikacija izbacio ga je 432. igrač svijeta, Amerikanac Marcos Giron koji je ostvario svoju drugu pobjedu u međusobnim susretima.

Hrvatski predstavnik je u susret ušao odlično i odmah na startu napravio break i kroz cijeli set nije dopustio protivniku priliku na svom servisu, a kako je započeo prvi set tako ga je i završio, još jednim oduzetim servisom. U sljedećoj dionici odmah na startu Pavić spašava prve dvije break prilike, ali mu to ne polazi za rukom i na sljedećem vlastitom servisu i Giron na kraju drugog seta radi još jedan obrat i izjednačuje rezultat u setovima.

U trećem setu Pavić se opet vrlo brzo našao u zaostatku od 1:4, međutim poravnao je na 4:4 što mu je bio i posljednji gem u susretu, budući da na svom servisu nije izborio ostanak u meču.

Iako je Pavić na svom početnom udarcu imao odličnih 18 as servisa, naspram jednog protivničkog, te 64 posto prvoga servisa, to mu nije donijelo ulazak u glavni ždrijeb posljednjeg ATP turnira uoči US Opena.

ATP 250 Winston Salem, kvalifikacije:
Marcus Giron (SAD) – Mate Pavić (Hrvatska) 3:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!