Nogomet

Maloča: "Bilo bi lijepo zabiti gol u gostima, ali možda bude i bolje. Kalinić je najveća prijetnja"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.08.2014.
Maloča: "Bilo bi lijepo zabiti gol u gostima, ali možda bude i bolje. Kalinić je najveća prijetnja"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk će u srijedu igrati u Kijevu protiv ukrajinskog Dnipra, a Mario Maloča i Goran Milović vjeruju da se može do pozitivnog rezultata koji bi omogućio prolaz u uzvratnoj utakmici.

Nakon što je preskočio irski Dundalk i kazahstanski Šahter, splitski Hajduk sprema se za zasad najjaču europsku prepreku. U borbi za grupnu fazu Europske lige morat će odmjeriti snage s Dniprom iz Dnipropetrovska, a prva je utakmica na rasporedu u srijedu u Ukrajini.

"Svi znamo da nas očekuje teška utakmica u Kijevu, protiv jako kvalitetnog protivnika s vrhunskim pojedincima. Mi smo kao stoperi svjesni koliko nas težak posao čeka, morat ćemo biti maksimalno koncentrirani i na 100 posto", najavio je kapetan Hajduka Mario Maloča.

Splićanima je prilično jasno što bi se smatralo pozitivnim rezultatom: "Sigurno bi bilo lijepo zabiti gol u gostima, ali vidjet ćemo kako će se utakmica kretati. Možda napravimo i neki bolji rezultat. Ovo je utakmica sezone i moramo biti najbolji".

Zbog ozljede u sastavu Dnipra neće biti Konopljanke, jednog od glavnih aduta ukrajinske momčadi, ali Maloča upozorava: "Za mene je Nikola Kalinić najbolji napadač s kojim sam igrao u Hajduku i smatram ga najvećom prijetnjom. Svima nam je bilo lakše igrati kada on zadrži loptu u napadu, odličan je igrač".

Hajdukovce su ove sezone posebno motivirale sada već dobro poznate riječi trenera Igora Tudora poslije poraza u Kazahstanu. Nakon toga, putanja je samo - uzlazna.

"Pobjeda protiv Šahtera okrenula je sve na bolje. Vjerom u prolaz stavili smo si teret na leđa, ali dobra smo momčad i trebalo je nekoliko utakmica da stvari sjednu na svoje mjesto. Igramo dobro, a činjenica da nema sigurnih prvih 11, sve nas potiče na više rada", kaže Maloča.

Njegov kolega iz obrane, Goran Milović, ukazao je na sve kvalitete koje krase Dnipro, no istaknuo da Hajduk također ima svojih vrlina.

"Spremni smo, u natjecateljskom ritmu. Dnipro se borio za naslov prvaka Ukrajine, igrao je kvalifikacije za Ligu prvaka. Krenuli su vrhunski u novo prvenstvo, četiri utakmice bez primljenog pogotka, a na postojeći kadar doveli su još pojačanja. No, nećemo se predati", rekao je.

U ponedjeljak će Tudor s igračima odraditi video-analizu suparnika, a Milović najavljuje:

"Imamo četiri pobjede zaredom, svi se želimo dokazati i pokušati ući u skupinu Europske lige. Dnipru je Europska liga manji motiv, oni su željeli u skupinu Lige prvaka. To je možda naša prednost, nadam se da će nas oni podcijeniti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2014. u 08:49
    Hajduk se nema čega ni koga bojati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2014. u 20:46
    Dobit će hajduk po njonji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2014. u 14:49
    Je, baš Kalinić....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2014. u 13:20
    Ako je Kalinić najveća prijetnja onda Hajduk možda i ima šanse nešto napraviti tamo.
    Obrisan korisnik