Nogomet

Tudor: "Dnipro je vrlo kvalitetna momčad i izraziti favorit u srijedu"

Branimir Korać • utorak, 19.08.2014.
Tudor: "Dnipro je vrlo kvalitetna momčad i izraziti favorit u srijedu"
Foto: Kristijan Komarica

Hajduk je odradio prvi trening na Olimpijskom stadionu u Kijevu, a trener Igor Tudor obratio se medijima progovorivši o dolazećem susretu te o Artemu Milevskom koji je posebno zanimao Ukrajince...

Igor Tudor oprezno pristupa susretu protiv Dnipra, prebacuje ulogu favorita na stranu Ukrajinaca za koje tvrdi kako ipak imaju mane koje će njegova momčad pokušati iskoristiti.

"Pogledao sam četiri utakmice Dnipra, radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi i mislim da je Dnipro izraziti favorit u ovoj utakmici. Međutim kao svaka momčad i Dnipro ima uz vrline i mane i mi ćemo pokušati te mane iskoristiti, a ako naše vrline budu na zahtijevanoj razini onda ćemo i mi imati svoje šanse."

Još veća pozornost Splićanima pridaje se zbog Artema Milevskog koji je prava zvijezda u Ukrajini.

"Artem će biti među 18 igrača, svi znamo o kakvoj se klasi radi, međutim on još uvijek nije na svom maksimumu, imao je dugačku pauzu, ali ako nastavi raditi kako je dosad radio, vrlo brzo ćemo vidjeti pravog Artema. Svakodnevno komuniciram s njim, on je kod nas nekih 20-ak dana i ima veliku volju i želju da se vrati na prijašnju razinu. Nemam nikakvih problema s njim, dapače, ja ga doživljavam kao dobrog momka, apsolutnog profesionalca koji svakom treningu pristupa maksimalno."

I dok ukrajinski trener tvrdi kako je njemu ipak važnije prvenstvo od Europske lige, Tudor nije htio slagati prioritete.

"Ne mogu govoriti o tome što je važnije, ne razmišljam na taj način. Mi smo maksimalno koncentrirani na obje stvari i vidjet ćemo dokle ćemo dogurati. Za ove dvije utakmice maksimalno smo unutra i velika nam je želja da uđemo u Europsku ligu."

Dnipro u susret ulazi bez svojeg glavnog igrača Jevhena Konopljanke što je svakako dobra vijest za Hajduk.

"Sigurno da nam je to olakšanje jer se radi o najboljem igraču Dnipra. međutim imaju oni dosta kvalitetnih igrača."

Inače, Splićane je u Kijevu posjetio i bivši igrač Hajduka, a sada član kijevskog Dynama, Niko Kranjčar, koji je poželio sreću svojem bivšem klubu protiv Dnipra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis19.08.2014. u 23:49
    kranjčar je bio i ostao klasa.
    cameosis