Tenis

Mektić nije izdržao protiv Kokkinakisa, Londero izbacio Pavića

Davor Kovačević • srijeda, 20.08.2014.
Mektić nije izdržao protiv Kokkinakisa, Londero izbacio Pavića
Foto: FaH

Nakon Tonija Androića i Mirjane Lučić-Baroni, pobjednički niz hrvatskih predstavnika prvog dana kvalifikacija US Opena nisu uspjele nastaviti preostale tri hrvatske uzdanice, Ana Vrljić, Ante Pavić te Nikola Mektić.

Favorizirani Australac grčkih korijena Thanasi Kokkinakis bio je prevelika prepreka za hrvatskog tenisača Nikolu Mektića koji je svoj nastup na US Openu završio odmah na startu porazom 3:6, 6:4, 4:6 Imao je Mektić prednost od 3:1 u trećem setu, no Australac je uspio preokrenuti i zadati Mektiću osmi uzastopni poraz u Grand Slam kvalifikacijama.

Početak meča je ponudio nesigurnost na početnom udarcu obojice tenisača te nakon Mektića, svoj servis odmah je izgubio i Kokkinakis. No u nastavku seta Mektić više ne uspijeva zaprijetiti Australcu koji s još dva oduzeta servisa riješava prvi set u svoju korist.

U drugoj dionici Kokkinakis vrlo brzo odlazi na sigurnu prednost od 4:1, međutim tu staje i hrvatski predstavnik osvaja pet uzastopnih gemova i izjednačava rezultat u setovima. Svoj niz novim breakom Mektić je u trećem setu produžio i na sedam gemova, međutim mladi Australac nije dopustio da Hrvat napravi iznenađenje te je kod Mektićeva servisa za ostanak u meču (40:15) zaredao četiri poena i upisao tešku pobjedu.

Slična sudbina zadesila je i Anu Vrljić koja ni iz trećeg pokušaja nije uspjela proći prvo kolo u New Yorku. Bolja je bila Srpkinja Jovana Jakšić sa 6:7(5), 6:1, 6:1. Iako je propustila vodstvo od 5:2 u prvom setu i dvije set lopte, dobro je odreagirala u trinaestoj igri i uzela prvi set, no u nastavku je potpuno pala i do kraja meča osvojila svega dva gema.

Poslije premijernog nastupa na Grand Slamu u All England Clubu, Ante Pavićneće biti u prilici izboriti i drugi uzastopni takav turnir. U prvom kolu kvalifikacija Argentinac Juan Ignacio Londero slavio je sa 6:3, 5:7, 6:1.

Loše je Pavić ušao u dvoboj i čak je tri puta gubio svoj servis u prvom setu. U nastavku se trgnio, kod 5:5 napravio je break i uzeo drugi set, ali u odlučujućem setu ponovno ga je zadesila crna rupa iz koje se više nije uspio izvući.

U srijedu svoje prve nastupe odradit će i preostali hrvatski predstavnici, Borna Ćorić i Mate Delić u muškoj te Ana Konjuh i Petra Martić u ženskoj konkurenciji.

US Open, kvalifikacije, prvo kolo, tenisači:
Thanasi Kokkinakis (Australija) - Nikola Mektić (Hrvatska) 6:3, 4:6, 6:4
Juan Ignacio Londero (Argentina) - Ante Pavić (Hrvatska) 6:3, 5:7, 6:1

US Open, kvalifikacije, prvo kolo, tenisačice:
Jovana Jakšić (Srbija) - Ana Vrljić (Hrvatska) 6:7(5), 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!