Nogomet

UEFA predstavila hrvatsku mladost: "Jedvaj može biti srce obrane, Pjaca potencijalni vođa"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.08.2014.
UEFA predstavila hrvatsku mladost: "Jedvaj može biti srce obrane, Pjaca potencijalni vođa"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski izbornik Niko Kovač pozvao je u reprezentaciju nekoliko novih imena, a UEFA je posebnu pozornost posvetila Alenu Haliloviću, Tinu Jedvaju, Marku Pjaci i Mariju Pašaliću.

Na popisu kandidata za prijateljsku utakmicu s Ciprom i kvalifikacijsku utakmicu s Maltom našlo se i nekoliko mladih hrvatskih nogometaša, a izboru Nike Kovača posvećen je i prostor na službenim stranicama Europske nogometne federacije.

"Alen Halilović možda je talent koji najviše obećava u posljednjih 20 godina u Hrvatskoj. U knjigama je ostao zapisan kao najmlađi strijelac hrvatskog prvenstva, a u Dinamu se nametnu kao izvanredno nadareni kreativac u vezi, izazvavši usporedbe s Modrićem i Messijem. Malo je tko ostao iznenađen kada je po njega došla Barcelona", stoji u tekstu.

"Tin Jedvaj bio je vrijedan član obrane kada je sa 17 godina ušao u prvu momčad Dinama, a Roma je brzo reagirala. No, zbog ograničenih prilika otišao je Bayer na dvogodišnju posudbu i debitirao u Ligi prvaka. Čvrst, jak i brz, Jedvaj bi godinama mogao biti srce hrvatske obrane", nastavlja se.

Marko Pjaca još je jedan veliki talent iz Dinamove škole, ističe se: "Sa samo 19 godina, označen je kao potencijalni vođa buduće Hrvatske. Brzina, vještina, pamet i kreativnost krase ovog krilnog igrača od kojeg Dinamo mnogo očekuje".

Prije dvije godine Mario Pašalić debitirao je za Hajduk: "Smireni vezni igrač postigao je 11 golova u 32 ligaške utakmice, nakon čega ga je uzeo Chelsea. Brz, inovativan, s dobrim osjećajem za gol, Pašalić će svoje kvalitete ove sezone pokazivati u Primeri, u Elcheu".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 20:22
    Jedvaj je jedinstven talent, samo da ga ne upropaste sa pozicijama..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 16:33
    kamo sreće da svi za koju godinu budu nositelji reprezentacije
    Obrisan korisnik